DVDO introduceert iScan mini 4k videoscaler

05 juni 2014 1 Minuut 0 Reacties
4K-Ultra-HD-retina

Vanaf nu is de nieuwe DVDO iScan mini leverbaar, een kleine videoscaler waarmee je het beschikbare videosignaal van bijvoorbeeld een interactieve tv-decoder of blu-ray speler kan upscalen naar 4k-resolutie.

Steeds meer tv’s beschikken over de hoge 4K Ultra HD-resolutie waarmee content zestienmaal scherper dan full hd weergegeven kan worden. Er is echter een groot gebrek aan native 4K-content maar gelukkig zijn er opties om lagere resolutie materiaal te upscalen naar 4K-resolutie. Hiervoor kun je de scaler in de tv gebruiken, de meeste modellen zijn hiermee uitgerust, of een losse scaler aanschaffen.

DVDO is al jaren prominent aanwezig op de markt van videoscalers, met onder meer de iScan VP30 en de iScan Edge. Vanaf nu is de nieuwe compacte 4k videoscaler leverbaar, een kleine videoscaler waarmee je op een goede manier het beschikbare videosignaal van bijvoorbeeld een interactieve tv-decoder of blu-ray speler kan upscalen naar 4k-resolutie. De iScan mini is specifiek ontworpen om automatisch SD of HD video op te waarderen naar de resolutie van het display. Er is ook een optische digitale uitgang waarmee  je de mogelijkheid hebt om het audiosignaal uit de HDMI-verbinding te halen zodat je bijvoorbeeld een soundbar kan aansluiten.

De iScan mini heeft ook EDID control want niet alle displays sturen de correcte informatie terug over de resoluties die je tv of projector aankan. In dergelijke situaties kan het handig zijn om een bepaalde EDID-resolutie vast in deze iScan mini in te stellen.

DVDO iScan mini eigenschappen

  • uitgangsresoluties: 1080i, 1080p, 4k24Hz, 4k50Hz, 4k60Hz
  • HDMI 2.0 ondersteuning
  • inclusief testpatronen; pluge, sharpness, focus om je display mee in te stellen
  • 1x HDMI 2.0 / MHL 2.0 input
  • 1x HDMI 2.0 output
  • 1x S/Pdif optische digitale uitgang
  • wordt geleverd met afstandsbediening


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)