Dit zijn de gezinnen die de nieuwste Panasonic led tv en UHD blu-rayspeler gaan testen

22 april 2019 2 Minuten 4 Reacties
Panasonic testpanel 2

Twee weken terug zijn we van start gegaan met de zoektocht naar drie Nederlandse gezinnen die de nieuwste led lcd tv en UHD Blu-rayspeler van Panasonic willen testen op een aantal belangrijke punten. Inmiddels zijn de deelnemers bekend.

We hebben meer dan honderd aanmeldingen ontvangen, waarvoor onze grote dank. Uit de vele aanmeldingen hebben we drie gezinnen gekozen die de Panasonic GXW804-serie led lcd tv inclusief DP-UB424 UHD Blu-rayspeler voor drie weken mogen testen. De producten worden getest op drie belangrijke punten; beeldkwaliteit, smart tv-mogelijkheden en gaming.

Dit zijn de deelnemende gezinnen aan de actie;

  • Patrick Smits met vrouw en 2 kinderen van 4 en 7 uit Veldhoven
  • Anton, Clara en Klaas-Jan uit Apeldoorn
  • Erik van Eijk met Barbara en 3 kinderen uit Papenveer

Panasonic GXW804 lcd led tv

De Panasonic GXW804 televisies zijn voorzien van de nieuwste technieken en standaarden, waaronder de 4K Ultra HD-resolutie en ondersteuning voor alle HDR-standaarden; HDR10, HLG, HDR10+ en Dolby Vision. Ook ondersteuning voor Dolby Atmos is aanwezig. Daarbij komen de GXW804 lcd-modellen met de krachtige HCX-processor voor optimale beeldweergave. Ook zijn de televisies voorzien van speciale Game- en Sport-modi. Hiermee wordt het toestel specifiek voor de weergave van game- of sport-content geoptimaliseerd. Dit zorgt voor onder meer een zeer lage input-lag, waardoor beelden snel en scherp weergegeven worden. Daarnaast worden in de sportmodus de kleuren en het geluid aangepast aan de content, wat je het gevoel moet geven bij de actie aanwezig te zijn.

De Panasonic GXW804 is voorzien van de nieuwste versie van Panasonic’s smart tv-platform. Met het nieuwe My Home Screen 4.0, voorzien van een nieuwe GUI van Panasonic kun je het gebruikersmenu van de televisie willekeurig aanpassen. Toegang tot VOD en uitzendingen verloopt ook dankzij een opnieuw ontworpen interface die pictogrammen omvat met sneltoetsen voor live tv, aangesloten apparaten en apps zoals Netflix, Amazon en YouTube. De GXW804-modellen zijn daarnaast voorzien van spraakbediening middels de Google Assistant en Amazon Alexa. Verder komen alle tv’s met HDMI 2.0b-poorten met HDMI ARC, een ingebouwd audiosysteem, WiFi en bluetooth.

Panasonic DP-UB424

De Panasonic DP-UB424 is net als de lcd tv voorzien van de nieuwste standaarden en technieken. Zo beschikt de speler over de HCX (Hollywood Cinema Experience) Processor, is er ondersteuning voor HDR10+, zijn er twee HDMI-uitgangen (voor audio en video) aanwezig, en kan hi-res muziek in de hoogste kwaliteit afgespeeld worden. Natuurlijk is ook WiFi aanwezig en kun je 4K-content via Netflix en YouTube afspelen.

Bedankt voor alle aanmeldingen! De ervaringen van alle gezinnen en onze eigen expert kun je binnenkort op de website verwachten.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

André

André
06 mei 2019 om 11:13

Ik heb vorige week de Panasonic 50GXW804 bij PlatteTV.nl gekocht. Tot nu toe ben ik over de televisie zeer tevreden, echter ik heb 1 groot probleem……via de CAM module vind de tv geen zenders. Na contact met Ziggo blijkt alles goed ingesteld en aangesloten, zij hadden geen oplossing voor me. Heb oa ook de zenders opnieuw opgehaald via mijn account voor de betreffende smartcard. Ben wel erg goed geholpen door Ziggo.
Ik heb een Ziggo abonnement, gebruik o.a. een mediabox XL en een Quantis CI+ 1.3 in de Panasonic. Ik heb vooraf alle bekabeling en aansluitingen vernieuwd naar 4g proof en kabelkeur, oa een Hirschmann HMV41 versterker. De decoder en tv zitten met DPO2104 op 1 muuraansluiting aangesloten. De decoder werkt perfect. De kabel van de decoder in de tv, geen zenders gevonden. De kabel van de tv in de decoder, wel zenders op de decoder. Alle opties geprobeerd. Gisterenavond opeens wel zenders op tv via CAM module, toen update CAM module en nog steeds zenders. TV uitgezet, vanmorgen aan, en weer geen zenders gevonden.
Het lijkt in de tv te zitten, want de rest werkt perfect. Netflix, YouTube ed via TV werkt ook. Wie van de testers heeft dit probleem ook????

Inloggen
Andre

Andre
06 mei 2019 om 17:11

Hier is dan het mysterie:
– Ik heb mijn tv meegenomen naar mijn ouders. Die kijken met een Sony via CI+ module. Ik heb daar mijn tv aangesloten en alle zenders werden gevonden. Kwartiertje tv aan laten staan en diverse zenders bekeken. Alles goed.
– Vervolgens de tv van mijn ouders bij mij thuis aangesloten, op de aansluiting van mijn tv, met zelfde kabel die ik gebruik. Alle zenders konden bekeken worden en signaalsterkte en kwaliteit waren beiden 100%
– Hierna mijn tv weer aangesloten zoals ik al had en ik had nu ook weer alle zenders. Kon alles bekijken. Driekwartier aangelaten en zonder problemen alle zenders kunnen bekijken. Signaalkwaliteit en sterkte beiden 100%.

Alles werkt zoals het moet. Heel vreemd. De tv lijkt dus in orde, alsmede ook alle bekabeling.
Ik ga het aankomende tijd maar eens in de gaten houden.

Inloggen
Andre

Andre
09 mei 2019 om 10:06

Inmiddels gaat het al en paar dagen zonder problemen. Hopelijk blijft het zo.

Inloggen
André

André
05 juni 2019 om 15:49

Jammer dat er geen reactie is gekomen…..
Soms waren spontaan de zenders weer weg en opnieuw zoeken lukte niet.

Vandaag Ziggo monteur thuis gehad en in de hoofdaansluiting van Ziggo bleek een bepaalde frequentie niet goed. Ze hebben er een nieuwe muurdoos opgezet en nu werkt alles zoals het moet.
Lag gelukkig niet aan de tv.

De TV bevalt me zeer goed. Goed beeld, goed geluid en reageert erg snel op AB.

Inloggen