Deze nieuwe hifi reviews mag je niet missen

16 juni 2018 4 Minuten 1 Reacties
Hifinl review Dali Callisto 6 C

Sinds het laatst verzamellijstje met reviews zijn er weer aardig wat testen op HiFi.nl verschenen, waar we er bij dezen graag weer een paar van uitlichten: 6 reviews die je niet mag missen, van DALI tot Moon en van Naim tot TEAC.

Review Davone Studio monitorspeaker

Als je een design- of interieurtijdschrift opent en het bevat een luidspreker, dan is de kans groot dat het een Davone betreft. De achtergrond van het bedrijf mag dan extreem technisch zijn (oprichter Paul Schenkel is een fysicus en ingenieur gespecialiseerd in aeronautica en akoestiek), de producten zijn altijd een enorme streling voor het oog geweest.

De Studio is de nieuwste creatie van het merk – en past helemaal bij het aanbod dat bestaat uit de Grande, Solo, Ray en Tulip. Er is ook nog de Mojo met zijn 360°-akoestische lens, maar dat is qua design en doel weer een heel ander ding. De Studio is de kleinste boekenplankspeaker bij Davone, uitgerust met een nieuwe 7-inch woofer en een nieuwe anodised aluminium dome-tweeter bevat.

Lees de hele review

Review Moon Neo 280 D dac en netwerkspeler

Een goede DA-converter is de basis van ieder digitaal muzieksysteem. De Moon 280D DSD van het Canadese Simaudio is in eerste instantie een DA-converter, maar hij kan worden uitgerust met een netwerkmodule genaamd MiND die het afspelen van muziek van een lokale NAS of van een streamingdienst mogelijk maakt.

De Moon Neo 280D DSD is al enige tijd op de markt. Wij hebben ‘m uitgebreid beluisterd en ook vergeleken met nieuwere producten. Het apparaat blijkt zich ondanks zijn leeftijd nog uitstekend te kunnen handhaven in de behoorlijk volle markt van DA-converters.

Lees de hele review

Review Naim Uniti Star cd-speler en streamer

De Uniti-versterkerlijn van Naim is sowieso heel veelzijdig, maar de Star gaat nog een heel stap verder door een cd-speler aan het recept toe te voegen. Versterker, ripper en mediaserver in één machine – en dat op waar hifi-niveau. Wat kan een mens meer wensen?

Het sterkste punt van de Uniti Star is dat Naim echt alle mogelijke functionaliteit weet te combineren met veel aandacht voor goede klank. Wel volgens hun eigen recept, maar die smaakt echt wel lekker. Als je zowel naar streaming luistert en nog graag cd’s draait én bovendien een alles-in-één-oplossing wil die je ook nog kunt gebruiken in een multiroomsysteem, dan is dit dé juiste keuze.

Lees de hele review

Review Dali Callisto 6 C – actieve vloerstaander

De toekomst van hifi is – volgens steeds meer mensen in de industrie – dit: je gooit alle losse audiotoestellen buiten en je vervangt ze door twee luidsprekers. Twee actieve luidsprekers welteverstaan, die bovendien uitgerust zijn met streaming. Een hele stapel apparaten en kabels verdwijnt en in de plaats heb je iets dat even goed als voorheen klinkt.

Een variant op dit toekomstbeeld is dat het niet gaat over audiofielen die hun losse componenten opgeven, maar dat speakers als Callisto een publiek aanspreekt dat nog nooit in hun leven een geïntegreerde versterker en losse speakers heeft gekocht. Klinkt dat aannemelijk? Steeds meer merken denken van wel, en daar hoort sinds kort Dali ook bij. Ze stelden vorig jaar al de Callisto-speakers voor, maar nu pas bereiken ze de winkel – en onze testruimte.

Lees de hele review

Review Dynaudio Music 1 en 7 draadloze speakers

Dynaudio heeft dankzij de Xeo-reeks al jaren ervaring met draadloze speakers. De Music-familie bouwt daarop verder, met multiroom via een app en interieurvriendelijk design op zijn Deens. In primeur bekijken we het hoogste én laagste model uit de nieuwe familie.

Lees de hele review

Review TEAC NT-505 dac/netwerkspeler en CG-10M klokgenerator

De NT-505 en CG-10M zijn – als we niet verkeerd tellen – al de derde generatie in de gerespecteerde Reference 500-lijn van TEAC. De Reference 500-reeks van TEAC blijft dan ook een bijzondere verschijning in het hifi-landschap.

Dat klopt nog meer voor de nieuwste toestellen, de NT-505 DAC/netwerkspeler en de CG10M-klok. Een compacte vorm combineren met de ambitie om high-end te klinken, dat doet TEAC als geen ander.

Lees de hele review

Reacties (1)