Cideko Air Keyboard als multimedia afstandsbediening

07 oktober 2009 1 Minuut 0 Reacties
image001

Het Cideko Air Keyboard, een handzame, draadloze, alles-in-één toetsenbord welke fungeert als multimedia afstandsbediening, is sinds kort verkrijgbaar in Nederland. Een mediacenter computer die op de televisie is aangesloten, kan dan onder andere van afstand met dit toetsenbord aangestuurd worden.

Het Cideko Air Keyboard is een draadloos toetsenbord, een muis en een afstandsbediening in één. Het toetsenbord is klein, ongeveer even groot als de controller van een spelcomputer. Aansturing van de cursor geschiedt door middel van het in de lucht bewegen van het toetsenbord. Dat zorgt ervoor dat het Air Keyboard het draadloos spelen van games op de PC, surfen op Internet, maar ook het typen van e-mails eenvoudig mogelijk maakt. Installeren van software of driver is niet nodig. Het inpluggen van een USB stick volstaat om dit all-in-one toetsenbord direct te gebruiken.

Het signaal dat het Cideko Air Keyboard uitzendt gaat gemakkelijk door muren en deuren heen. Zelfs als de computer zich in de studeerkamer bevindt, kan de Air Keyboard in de huiskamer gebruikt worden, bij voorbeeld voor het aansturen van het op de televisie aangesloten mediacenter. Met de sneltoetsen voor afspelen, scrollen en volume geeft het keyboard het media center op eenvoudige wijze commando’s, waardoor het bekijken van een uitzending van een programma via bijvoorbeeld ‘Uitzending gemist’ net zo eenvoudig is als het kiezen van een regulier televisieprogramma via de kabel. Het Air Keyboard heeft dezelfde mogelijkheden als een standaard toetsenbord, maar is mede door de sneltoetsen en de geïntegreerde muis beter uitgerust voor gebruik op de bank of op schoot.

Advertentie

Het Cideko Air Keyboard is vanaf november beschikbaar, de adviesprijs bedraagt € 79,00 inclusief BTW.

Bron: Signo Distribution

Reacties (0)