Cast Connect is een uitgebreide versie van Chromecast op Android TV

06 augustus 2020 1 Minuut 0 Reacties
chromecast-ingebouwd

Google werkt aan een verbeterde versie van Google Chromecast, genaamd Cast Connect. Je smart device is dan niet meer zo belangrijk, aangezien de gecaste content gebruikmaakt van de app die beschikbaar is op je slimme tv of mediaspeler. Ook kun je de media dan gewoon bedienen met je afstandsbediening.

Dit is Cast Connect

Wanneer je nu content cast naar een apparaat met Chromecast built-in, dan presenteert Android TV een aparte HTML5/Javascript-speler om die content te weergeven. Maar dat verandert dus in de toekomst, aangezien het systeem met Cast Connect gebruik moet maken van interne apps op je tv. Connect werkt bovenop de Chromecast-infrastructuur en maakt van je tv een soort receiver. Je tv fungeert dan dus meer als een fysieke Chromecast. Wil je iets casten vanuit Netflix, dan presenteert je tv die content in de Netflix-app.

Het doel achter deze stap is dat de tv eenzelfde Chromecast-ervaring kan aanbieden als mensen met een fysieke Chromecast. Zo is het straks dus mogelijk de content volledig met je afstandsbediening te bedienen. Bovendien raken de zender (een smart device) en de ontvanger (de tv) beter op elkaar ingespeeld. Je krijgt toegang tot allerlei mogelijkheden die nu nog niet mogelijk zijn, maar de Google Assistent wordt niet volledig ondersteund door Cast Connect. In de bovenstaande video leer je alles over de nieuwe functie voor Android TV.

Reacties (0)