‘Binnenkort komt er een Android TV-box van Nokia op de markt’

09 november 2020 1 Minuut 0 Reacties
nokia-mediaspeler

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan komt er binnenkort een mediaspeler uit die wordt ondergebracht onder de Nokia-merknaam.

Mediaspeler met Nokia-merknaam

Dat meldt althans de Duitse website Golem. Nokia is echter niet zelf verantwoordelijk voor het product. SEI Robotics is het bedrijf dat de Streaming Box 8000, zoals de mediaspeler nu heet, gaat maken en het Oostenrijkse bedrijf Streamview gaat hem op de markt brengen. Ondanks het feit dat de merknaam op de doos staat, heeft ook HMD Global, verantwoordelijk voor de smartphones van het eens Finse bedrijf, er niets mee te maken. Streamview heeft slechts de licentie in handen voor het uitbrengen van een dergelijke mediaspeler.

De gelekte info wijst er verder op dat wanneer de Nokia Streaming Box 8000 op de markt komt, die een prijskaartje krijgt van 100 euro. Daarnaast zouden de interne specificaties behoorlijk goed moeten zijn en moeten we achterop een grote verscheidenheid aan poorten tegenkomen. Daardoor moet dit product straks een interessante optie worden voor zogenaamde cordcutters, aldus de Duitse website.

De hardware zelf is behoorlijk standaard; de afstandsbediening heeft wat dat betreft meer te bieden. Zo zijn er knoppen aanwezig waarmee je direct toegang krijgt tot Amazon Prime Video, YouTube, Netflix en Google Play. Achterop de doos zit een ethernetpoort, een hdmi-poort, usb-c-poort, een optische audio-aansluiting, av-poorten en een standaard usb-a-poort. Daarnaast is er ondersteuning voor 4k-video, dualband wifi en bluetooth 4.2. Helaas is er geen informatie beschikbaar over werk- of opslaggeheugen. Wel is duidelijk dat Android 10 aanwezig is. Het is de bedoeling dat de mediaspeler voor het einde van het jaar in Europese winkels te vinden is. Het wachten is nu op een persbericht.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)