De beste betaalbare receivers voor een klein budget

27 januari 2017 5 Minuten 2 Reacties
marantz-nr1607-review-feature

Ben je op zoek naar een av-receiver voor je home cinema-systeem en wil je kwaliteit maar heb je geen groot budget? Ook dan zijn er verschillende interessante opties. We zetten de beste goedkope receivers onder elkaar.

De beste betaalbare receivers van dit moment

Een receiver is een belangrijk onderdeel van een goed homecinema systeem en er zijn heel wat zaken om rekening mee te houden. Je wil zo veel mogelijk connectiviteit, goed geluid, de nodige inputs en outputs, compatibiliteit en een handige interface. Het is echter perfect mogelijk om een goede receiver te kopen zonder een al te groot budget – ook met ondersteuning voor Ultra HD, HDR en HDCP 2.2 – zodat je goed voorbereid bent op de toekomst. Wij maakten een overzicht van enkele goede en betaalbare receivers voor jouw homecinema systeem.

Marantz NR1607

De Marantz NR1607 heeft het slankste ontwerp van alle receivers (10cm dik), biedt heel wat mogelijkheden en voorziet in een zeer goede audioweergave. Het apparaat is onder meer voorzien van WiFi, Bluetooth, AirPlay, Spotify Connect, internetradio en fm-radio. Ook ondersteuning voor audio in hoge resolutie is aanwezig. De receiver biedt 7.2-kanaals versterking, wat betekent dat je 7 luidsprekers kan aansluiten, met twee subwoofers. Ook is er ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X.

Het toestel heeft een mooi en strak design waardoor hij in elke kast past, is rijk aan features en biedt met zijn 7-kanaals audio zeer goed geluid voor een klein of middelgroot home cinema-systeem. Minpunten van de Marantz NR1607 zijn het gebrek aan Heos-ondersteuning, een iets of wat verouderde interface en het feit dat het geen receiver is voor hoge volumes of grote ruimtes. De receiver is inmiddels te koop voor iets meer dan 500 euro.

Advertentie

Onkyo TX-NR656

De TX-NR656 is een betaalbare receiver van Onyx die voornamelijk inzet op streamen, ook in meerdere ruimtes. Middels de FireConnect-technologie kun je zowel digitale als analoge audio richting draadloze speakers in huis streamen. Het toestel biedt 7.2-kanaals audio en biedt 160 Watt vermogen. De TX-NR656 heeft 8 HDMI-ingangen en 1 uitgang.

 

De receiver van Onyx is voorzien van Dolby Atmos en DTS:X. Ook is er ondersteuning van 4K Ultra-HD en HDCP 2.2. Met de AccuEQ-kalibratie en AccuReflex-technologie kan je je opstelling optimaliseren. Verschillende diensten en protocollen worden ondersteund voor het streamen van audio: Tidal, Deezer, Spotify, Google Cast en natuurlijk ook Bluetooth en AirPlay. Voor een instapmodel biedt deze receiver dus heel wat functies. Het apparaat is te koop voor een bedrag tussen de 350 en 400 euro.

Denon AVR-X1300W

Dit instapmodel van Denon biedt 7.2-kanaals audio met zeven gescheiden kanalen die elk 145 watt bieden. Het apparaat ondersteunt zowel Dolby Atmos als DTS:X. Verschillende protocollen en diensten voor het streamen van media zijn ondersteund: Bluetooth en WiFi met zowel een dubbele antenne als dual-bandondersteuning, wat moet zorgen voor een stabiele verbinding in een drukke WiFi-omgeving.

Ook AirPlay, NAS-streaming, internetradio en Spotify Connect worden ondersteund voor het streamen van muziek. Hoge resolutie audio wordt ook ondersteund (FLAC, AIFF en DSD tot 5,6 MHz). Interessant is ook de ondersteuning van de nieuwste HDMI 2.0a-specificatie en HDCP 2.2 op elke ingang. De Denon AVR-X1300W heeft zes HDMI-ingangen en ondersteunt 4K Ultra HD, HDR en BT.2020. De receiver is inmiddels te koop voor iets meer dan 300 euro.

Yamaha RX-V381

De Yamaha RX-V381 biedt 5.1-kanaals audio en automatische kalibratie en de Extra Bass en CinemaDSP van Yamaha. Het toestel beschikt over Bluetooth, HDCP 2.2, 4K/60p pass-trough en HDR. Helaas wordt Yamaha’s multiroom-systeem MusicCast niet ondersteund – met een iets groter budget kan je wel voor de RX-V481 gaan die dat protocol wel ondersteunt.

De receiver is een goede keuze van een merk met een sterke reputatie, met ondersteuning voor HDR, HDCP 2.2 en Ultra HD is het een toekomstgerichte aankoop. In tegenstelling tot andere toestellen in dit lijstje is er geen ondersteuning voor Dolby Atmos of DTS:X. Je kunt hem kopen in een zwarte en aluminium uitvoering, voor een prijs van minder dan 250 euro.

Pioneer VSX-831

De VSX-831 is een middenklasse van Pioneer en biedt heel wat functionaliteiten, voor een flink wat lagere prijs dan bij de introductie. Het apparaat biedt 5.1-kanaals audio en heeft een vermogen van 130 watt. Er is ondersteuning voor 4K Ultra-HD-materiaal, DTS:X en Dolby Atmos. Ook ondersteuning voor HDR is aanwezig en 24bit/192kHz audio kan moeiteloos afgespeeld worden.

Door de ingebouwde WiFi-verbinding kun je verbinden met streamingdiensten als Spotify en Deezer. Er zijn ook zes HDMI-ingangen voor verdere verbinding met je home cinema-systeem. Met het Multi-Channel Acoustic Calibration System (MCACS) van Pioneer kan je de audioweergave perfect instellen voor de ruimte waar het apparaat zich bevindt. Met de Fireconnect-technologie kun je de VSX-831 ook integreren in een multiroom-systeem.

Advies voor een goede aankoop

Als je graag wat algemeen advies hebt voor het aankopen van een goede receiver lees dan zeker ons artikel over het kopen en instellen van een receiver. Meer tips en adviezen vind je op onze receiver tips-pagina.

Reacties (2)