De beste games voor je PlayStation 4 (Pro), Xbox One en Nintendo Switch

24 juni 2017 + 10 minuten 0 Reacties
nintendo-switch-xbox-one-s-playstation-4-pro

Weet je niet meer welke nieuwe games je moet komen voor je console? Dan zijn wij er om je te helpen met een lijstje met de beste games voor de Nintendo Switch, PlayStation 4 (Pro) en Xbox One.

Er worden jaarlijks honderden nieuwe videogames uitgebracht. Vorig jaar waren dat er volgens MobyGames bijvoorbeeld 2.778 en het jaar ervoor 3.477. Kortom, dat zijn er gewoon veel te veel. Gelukkig helpen wij je met alle plezier een handje. Vandaag een overzicht van de drie beste games per platform.

De beste games voor je console

Voordat we daar echter mee beginnen, starten we met de drie beste games die op meerdere platformen beschikbaar zijn. Daar zitten een paar klassiekers tussen die eigenlijk niet mogen missen in je collectie. Met als belangrijkste een van de best beoordeelde games ooit: Grand Theft Auto V.

Grand Theft Auto V

De grote charme van een GTA-game samenvatten is niet zo moeilijk: in elke game beleef je een groot avontuur in een gigantische open wereld. Voor de vijfde game in de reeks gooide ontwikkelaar Rockstar alle sluizen open en werden er maar liefst drie verhalen door elkaar geweven. Het resultaat: een strak verhaal, met de nodige humor zoals we Rockstar kennen en een flinke dosis geweld. De GTA-games kenmerken zich immers met maffiageweld. In dit actieavontuur speel je drie personages: Michael, Franklin en Trevor. Zij hebben elk hun eigen problemen en eigen dromen, en het is aan jou als speler om die te realiseren. Ben je klaar met de singleplayer, dan kun je nog helemaal losgaan in de multiplayer, waar je met vrienden en onbekenden de grootste chaos ooit kunt creëren.

Advertentie

The Witcher 3: Wild Hunt

Als je fan bent van fantasy, kan The Witcher 3: The Wild Hunt eigenlijk niet ontbreken in je gamecollectie. Voor de derde keer kun je in de huid van Witcher Geralt (een monsterjager) kruipen. Er heerst oorlog in het rijk waar Geralt rondwaart, en het is aan hem om de bevolking tevreden te houden en het echte kwaad aan te pakken. De kracht van deze game ligt net als bij GTA in de open wereld, die rijk aan detail is en behoorlijk uitgebreid. Maar waar GTA uiteindelijk makkelijk uit te spelen is, geldt dat niet voor The Witcher, met heel veel verschillende verhaallijnen, waar je tientallen uren zoet mee kan zijn. De grote verhaallijnen maken deze game, maar de zijmissies en kleinere verhalen die de wereld te bieden heeft, maken het spel helemaal af.

Puyo Puyo Tetris

Allemaal die bloedserieuze verhaallijnen en open werelden zijn leuk, maar vooral als je alleen bent. En dus kan een game die perfect is om met vrienden te spelen niet ontbreken in dit overzicht. Puyo Puyo Tetris biedt je een heleboel verschillende puzzels, allemaal in de stijl van het klassieke puzzelspelletje Tetris. Of Puyo Puyo natuurlijk. Of weet je wat: waarom niet gewoon allebei tegelijkertijd? En dat kan je dus tegen andere spelers, zowel online als offline, spelen. Perfect voor als je even klaar bent met de avonturen van Geralt of een van de criminelen van GTA. De game ondersteunt tot vier spelers tegelijkertijd, dus je kunt met drie van je vrienden oneindig veel puzzelplezier beleven.

De beste games voor de Nintendo Switch

In maart 2017 kwam Nintendo met de spelcomputer Switch. Het is een inventieve mix van een handheld en een traditionele console, en heeft een paar erg leuke games beschikbaar. Lees hier onze recensie van de console voor meer informatie.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Niet alleen in GTA en The Witcher kun je een open wereld ontdekken, ook de nieuwste Zelda-game maakt dat mogelijk voor de speler. Net als de vorige games in de avonturenreeks van Nintendo speel je Link. Maar net als altijd is er een nieuwe draai gegeven aan het uitgangspunt. Ditmaal wordt Link ineens wakker in een geruïneerd koninkrijk, Hyrule, en is het aan de speler om uit te vogelen wat er precies is misgegaan. Daarvoor zijn er natuurlijk de klassieke Zelda-elementen, maar ook nieuwe zaken. Zo zijn er nu veel meer tempels – wel honderd – waarmee je genoeg te beleven hebt in de uitgebreide open wereld. In je avontuur dien je rekening te houden met wapens die kapot kunnen gaan, kun je voor het eerst andere pakjes aantrekken en mag je het avontuur voor de rest zelf invullen. Een mooie avonturengame dus.

Mario Kart 8 Deluxe

Gezelschapsspelletjes zijn toch een beetje het ding van Nintendo. Dat merk je ook aan deze fantastische nieuwe toevoeging aan de Mario Kart-franchise. Dit achtste deel is in feite een nieuwe uitgave van de game die we al op de Wii U tegenkwamen en biedt nieuwe dimensies, waaronder speciale anti zwaartekrachtszones waarin spelers over muren en plafonds kunnen racen. Dat het een heruitgave is, betekent niet dat het minder tof is. De nieuwe game plaatst tot vier spelers tegenover elkaar, in 48 circuits. En natuurlijk kan je spelen als je favoriete personage: Mario, Link, Donkey Kong en veel meer van de Nintendo-helden. Bovendien is dit de meest uitgebreide Mario Kart ooit. Want naast de hoeveelheid personages en banen, is de Battle-modus terug van weggeweest en is de online modus uitgediept.

Advertentie

Snipperclips

Ook Snipperclips is een tof gezelschapsspelletje. Tot vier mensen kunnen samenwerken om puzzels van verschillende moeilijkheidsgraden op te lossen. Speel bijvoorbeeld als de personages Snip en Clip, die elk vreemd gevormde lichamen hebben, die op verschillende manieren gebruikt moeten worden om puzzels op te lossen. De game is genoeg om je uren bezig te houden met andere mensen. Laat je niet misleiden door het simpele uiterlijk van de game, want de puzzels worden met het level moeilijker. Alleen een goede samenwerking kan leiden tot de overwinning — al is en blijft het leuk om elkaar af en toe eens te plagen, natuurlijk.

De beste games voor de PlayStation 4

De PlayStation 4 werd in november 2013 uitgebracht en heeft sindsdien gigantisch veel exclusieve games gekregen. We lichten drie van de beste games voor je uit. Lees hier onze recensie van de verbeterde versie van de console, de PS4 Pro. Mocht je nog willen nalezen wat nou precies de verschillen zijn tussen de PlayStation 4, PlayStation 4 Slim en PlayStation 4 Pro, lees dan dit artikel.

Uncharted 4: A Thief’s End

Al drie jaar heeft Nathan Drake niet meer naar schatten gezocht. Maar deze avonturengame brengt hem nog eenmaal terug. Op een dag blijkt Sam, de broer van Nate, namelijk nog te leven en heeft hij een uitzonderlijk avontuur in petto voor zijn oudere broer. Gezamenlijk gaan ze op zoek naar de schat van kapitein Henry Avery, die in het piratenparadijs Libertalia zou liggen, in de bossen van Madagaskar. Schietpartijen, vluchten door de straten van exotische steden, het beklimmen van bergen… het zit allemaal in deze avonturengame. Mocht je een PlayStation 4 Pro hebben, dan kun je genieten van prachtige beelden (ook al zijn ze nieuw in native 4K…).

Bloodborne

Als je fan bent van horror en moeilijke games, dan is de game Bloodborne er een voor jou. In het spel moet je op zoek naar antwoorden in de stad Yharnam. Daar rust een vloek op en heerst een vreemde ziekte, die zich in rap tempo door de straten verspreidt. Het gevolg van dat virus is dat de vele inwoners van de stad compleet doorgedraaid zijn en tot overmaat van ramp ook nog bloeddorstig. Aan de speler de taak om die inwoners te vermijden waar mogelijk, of ze te doden als het niet anders kan. Dat allemaal om een belangrijke missie te vervullen: het ontrafelen van de geheimen achter de vloek. De game is gemaakt door de mensen achter de Dark Souls-serie. Je weet dus wat je ongeveer kunt verwachten. Echter, in tegenstelling tot Dark Souls, ben je nu veel behendiger, maar dat gaat ten koste van je verdediging.

Horizon: Zero Dawn

Nog meer open wereld? Het kan, met Horizon: Zero Dawn. De game speelt zich af in de toekomst, waarin de mensheid het niet meer voor het zeggen heeft in de wereld. Machines domineren en mensen leven in stammen. Drie van die stammen voeren oorlog en het is aan het meisje Aloy om die oorlog een halt toe te roepen. Tegelijkertijd moet je proberen uit te zoeken wat er mis is gegaan met de wereld en waarom de machines nu overheersen. Het is een belachelijk goede mix van gameplay waarin je moet sluipen om te overleven, terwijl je het mysterie ontrafelt en je personage uitbouwt. Horizon: Zero Dawn doet weinig nieuwe dingen, maar doet alle bekende dingen ontzettend goed.

De beste games voor de Xbox One

Tot slot hebben we nog de console van Microsoft, de Xbox One, die in mei 2013 aangekondigd werd als derde telg in de Xbox-familie. Ook deze console heeft drie erg coole exclusieve games, die de moeite van het noemen waard zijn. Benieuwd naar alle verschillen tussen de verschillende Xbox One-consoles? Check dan dit artikel.

Forza Horizon 3

Open wereld games hebben we al veel genoemd, maar eentje die we nog niet hadden was een racegame met zo’n open wereld. Microsoft bracht daarvoor Forza Horizon 3 uit. In deze game mag je als speler heel Australië verkennen en moet je bepaalde uitdagingen aannemen. Kies daarbij uit tientallen verschillende auto’s, elk met hun eigen voordelen, die je verder kunnen helpen. Maar het leukste aan de game is vermoedelijk het verkennen van de grote, open wereld. Ook is er genoeg downloadable content voor uitgebracht in de afgelopen maanden. Sommige content is ook echt de moeite waard, zoals die van Hot Wheels, waarin je over onlogische circuits mag scheuren.

Advertentie

Ori and the Blind Forest

Ori and het Blind Forest geeft het jonge weeskindje Ori een belangrijke missie: red het bos. Dat wordt bedreigd door een reeks verwoestende rampen en Ori is de enige die daar een einde aan kan maken. Maar dat is niet het enige waar het personage mee te maken krijgt. Ori moet ook vluchten voor Kuro, een uil die het op hem voorzien heeft. Deze platformgame stelt de speler voor een reeks interessante uitdagingen. Opvallend is vooral de stijl van de game: de graphics zijn bijvoorbeeld met de hand geschilderd en tegen die achtergrond speel je het apart vormgegeven personage Ori. Ook mooi is de soundtrack, die de nodige diepgang geeft aan het verhaal.

Gears of War 4

Voor de Xbox One hebben we tot slot nog een traditionele shooter. Gears of War 4 introduceert nieuwe wapens, maar bevat tegelijk gameplay-elementen uit de vorige games. De actie speelt zich vijfentwintig jaar na de gebeurtenissen in de vorige game af. Ditmaal heeft een nieuwe vijandelijke factie, The Swarm, het voorzien op de speler en moet de oorsprong van die monsters achterhaald worden. Fijn aan deze shooter zijn de twee speltypes die terugkeren. Zo kun je het met andere spelers opnemen tegen complete aanvalsgolven van vijanden. En je kunt in multiplayer-modus met spelers van over de hele wereld strijden. Ga jij voor die Seriously 4.0-achievement?

 


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)