Beste apps voor op je PlayStation 4 en Xbox One: deze moet je hebben

08 juli 2017 5 Minuten 0 Reacties
xbox-one-playstation-4

De PlayStation 4 en Xbox One zijn natuurlijk gameconsoles, maar met die consoles kun je tegenwoordig meer dan gamen. Dit zijn de beste apps die je moet hebben om alles uit je multimediale spelcomputer te halen.

Netflix

Het lijkt een no-brainer, maar nog niet iedereen gebruikt Netflix op z’n gameconsole. Mocht je smart tv thuis hebben staan, dan is de kans groot dat er al een Netflix-app op je televisie geïnstalleerd staat. Is dat niet het geval, dan kun je de app dus ook downloaden op Xbox One of PlayStation 4. Heb je een PlayStation 4 Pro of Xbox One X? Dan kun je ook gebruikmaken van de 4K-content en de content met HDR-ondersteuning. Later dit jaar kunnen Xbox One X-eigenaars ook de Netflix-content in de beste kwaliteit bekijken.

Netflix is helaas niet gratis. Voor 9,99 euro per maand krijg je met twee mensen tegelijkertijd toegang tot de videostreamingdienst. Voor 11,99 euro per maand kunnen in totaal vier mensen tegelijkertijd kijken én krijg je toegang tot 4K- en HDR-content.

YouTube

Hetzelfde geldt voor YouTube: heb je een smart tv, dan gebruik je YouTube mogelijk al op je televisie. Is dat niet het geval, of heeft je tv geen YouTube-app meer, dan doe je er goed aan de applicatie te downloaden voor je spelcomputer. In tegenstelling tot Netflix is YouTube, als videostreamingdienst, helemaal gratis te gebruiken. Ook deze app biedt content aan in 4K en HDR, al moet je daar soms wel even naar zoeken — maar de video’s bestaan! Verder is het mogelijk films te huren via het platform, mocht je dat graag willen doen.

Advertentie

Plex

We hebben de app Plex al eens eerder genoemd in onze artikelen over hoe je content streamt naar je Xbox One en streamt naar je PlayStation 4, maar we noemen hem hier gewoon nog een keer. Dit is een extreem handige app waarmee je zelf je eigen bibliotheek kunt samenstellen, bijvoorbeeld vanaf een NAS of pc. Daar zet je de content op die je wil bekijken, koppelt je Plex-account aan je console en het netwerk en kunt binnen no-time alles bekijken wat je in de afgelopen jaren aan content hebt verzameld en hebt opgeslagen.

Plex is tegenwoordig ook helemaal gratis te gebruiken voor het bekijken van de content. Wel zijn er nog opties achter een betaalmuur geparkeerd, maar je hebt die niet nodig om de content te streamen vanaf een NAS naar je gameconsole.

Twitch

Ben je een gamer, dan heb je ongetwijfeld al eens van Twitch gehoord. Dit is een website en app waar gamers op samenkomen om andere gamers te zien gamen. Als buitenstaander klinkt dat wellicht een beetje vreemd, maar het kan enorm kalmerend zijn om een ander een spel te zien spelen dat jij ook goed vindt of tof zijn iemand trucs uit te zien halen in games waarvan jij dacht alles gezien te hebben. Deze app is gratis te gebruiken, maar je kunt wel geld uitgeven door geld te doneren aan de streamers die je dat het beste gunt.

Crunchyroll

Houd je van anime en houd je constant discussies met je vrienden over subs en dubs? Dan is de app Crunchyroll wat voor jou, aangezien je met deze videostreamingdienst toegang krijgt tot een groot scala aan anime, zoals Dragon Ball Z, Attack on Titan en nog veel meer. De app is volledig gratis te downloaden en te gebruiken, mits je het niet erg vind af en toe een advertentie voorbij te zien komen. Het duurste abonnement is 8,99 euro per maand, maar met het abonnement van 4,99 euro per maand komen de meeste mensen ook uit.

Speciaal voor Xbox One: EA Access

Gamers met een Xbox One kunnen het abonnement EA Access afsluiten. Dat is een abonnement waarmee je toegang krijgt tot de spellen van uitgever Electronic Arts. Dat zijn niet de nieuwste games, maar vaak gamers die minstens zes maanden geleden uitgebracht zijn. Inmiddels staan er al toffe titels in, zoals Dragon Age Inquistion, Mirror’s Edge Catalyst, FIFA 17 en enkele Xbox 360-titels, zoals Dead Space. Het jaar abonnement kost 24,99 per jaar; een maandabonnement kost 3,99 euro. Ook krijg je tien procent korting op andere EA-games.

Speciaal voor PlayStation 4: PlayStation Now

Waarschijnlijk heb je de app al eens zien staan op je PlayStation 4: PlayStation Now. Dit is een gamestreamingdienst waarmee je toegang krijgt tot een grote collectie PlayStation-spellen, voor een vast bedrag per maand. Je kunt ruim driehonderd games huren of volledig toegang tot krijgen tot ruim honderd spellen, voor het vaste bedrag van 16,99 euro per maand. Dat is nogal aan de forse kant: maar mocht je geen PlayStation 3 hebben en denken dat er nog genoeg te spelen valt, dan is dit abonnement in elk geval het overwegen waard.

Hier kun je zien welke games er allemaal in het abonnement zitten.

 


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)