BenQ lanceert W5700 4K UHD HDR-home cinema beamer

29 juli 2019 2 Minuten 0 Reacties
BenQ W5700

BenQ brengt de W5700 op de markt, een nieuwe homecinema-beamer uit de CinePrime-serie. De projector voorziet in een 4K UHD-resolutie met 8,3 miljoen pixels, biedt ondersteuning voor HDR en is per direct verkrijgbaar voor een prijs van 2.899 euro.

BenQ W5700 projector

De BenQ W5700 beschikt over een resolutie van 3840 x 2160, wat resulteert in 8,3 miljoen pixels per frame. Dankzij een zoomfactor van 1,6 bij 1.800 ANSI lumen lichtopbrengst, maximale beeldafmetingen van 300 inch en de dubbele lensshift (+/- 60% verticaal en +/-23% horizontaal) zijn dynamische projectieafstanden en projectiehoogtes in elke ruimte mogelijk.

Door de combinatie van de 4K-resolutie en de afdekking van de DCI-P3 kleurruimte zorgt de W5700 langdurig voor CinematicColor beeld met verbeterde ondersteuning voor HDR PRO. De fabrieksmatige voorkalibratie van de W5700 waarborgt hoge kleurnauwkeurigheid out-of-the-box. Het meegeleverde individuele kalibratierapport bewijst de 100% kleurprecisie in Rec. 709 en DCI-P3 met Delta E<3. Daardoor is een weergave van natuurlijke, authentieke kleuren mogelijk.

De HDR PRO-technologie, die onder andere gebruik maakt van de dynamische sluiter, is speciaal ontwikkeld voor thuisbioscoop-beamers en zorgt voor een optimale kijkbeleving in 4K UHD. Met de geoptimaliseerde toewijzing van alle kleurtinten biedt HDR PRO een hoog contrast en benadrukt zo elk minuscuul detail, met name bij de weergave van 4K-inhoud van Blu-ray-films of gestreamde video’s.

Het optische systeem van de BenQ W5700 is geoptimaliseerd voor 4K. Het werkt met elf glazen lenzen met hoge resolutie. De lenzen zijn onderverdeeld in zes groepen met hoogwaardige metalen behuizingen met celframe. Ook beschikt de beamer over CinemaMaster Video+. De Motion Enhancer voegt 36 geïnterpoleerde frames tussen de sequenties in, voor levendige video’s zonder overgang met een resolutie van 60 frames per seconde. Beeldvertragingen, onscherpe beelden en storende schaduwen zijn daarmee volgens de fabrikant verleden tijd. De 4K-pixelversterker zorgt bovendien voor betere randscherpte en exacte oppervlaktexturen.

Via HDMI, USB 2.0- of USB 3.0-verbinding kunnen de meest diverse bronapparaten worden aangesloten en zelfs 3D inhoud worden doorgegeven. Dankzij de integratie van ISFccc Certified Visual Calibration van de Imaging Science Foundation kunnen de beeld- en kleurprestaties van de W5700 en de vooraf ingestelde lichtmodi voor dag en nacht op iedere ruimte worden afgestemd.

Reacties (0)