BenQ komt met thuisbioscoopprojector voor sport- en serieliefhebbers

27 maart 2020 2 Minuten 2 Reacties
BenQ TK850 scenario

BenQ komt met een nieuwe projector die bedoeld is voor de thuisbioscoop. De TK850 heeft een 4K-resolutie en is volgens het bedrijf ontwikkeld om sport en series te bekijken, ook in verlichte ruimtes. Daarmee komt het apparaat goed tot zijn recht bij mensen die vooral overdag kijken, met name nu velen thuis moeten blijven.

Waan je bij een echte wedstrijd

Nu de coronacrisis hoogtij viert is het zoeken naar de hoogtepunten van het (vroegtijdig) afgelopen sportseizoen. Daarvoor beschikt de TK850 over een speciale Sport Modus. Deze accentueert op natuurlijke wijze huidtinten en felle kleuren zoals grasgroen en Ferrari-rood, zodat je niets mist van wat er gaande is. Ook de audio krijgt een boost door deze modus. Het gejuich van het publiek en de stemmen van de commentators worden van elkaar gescheiden, zodat er geen kakofonie van geluid ontstaat. Er wordt gebruik gemaakt van een Motion Enhancer die extra frames tussen de bestaande frames plakt zodat beelden naadloos in elkaar overvloeien. De Sport Modus werkt overigens ook bij games, zodat jouw potje FIFA voelt alsof je zelf op het veld staat.

Het aanbod aan sportevenementen dat te bekijken is in 4K is natuurlijk nog niet zo groot. Enkele Formule 1-races waren in de hogere resolutie te bewonderen, maar deze zomer zou het dan echt losgaan. Deze belofte is echter op losse schroeven te komen staan door de intrede van het coronavirus. Natuurlijk kun je vele films en series in UHD-kwaliteit bekijken op streamingdiensten of Blu-ray. Dat aanbod groeit immers veel sneller.

Bedoeld om te bingewatchen

Door de Digital Light Processing en HDR-PRO technologieën moet de projector een zeer nauwkeurige kleurweergave hebben (98% Rec. 709). Wat HDR-formaten betreft worden HDR10 en HLG ondersteund. De lens beschikt over 1.3x zoom waarbij een 100 inch projectie kan worden getoond op een afstand van 2,5 meter. Het diafragma is mechanisch, wat betekent dat het contrastbereik aanpasbaar is. In de projector zit een speakersysteem van 2-5 Watt geïntegreerd. De fabrikant gooit er verder nog een hele rits aan technologieën tegenaan, zoals CinematicColor, CinemaMaster Video+ en CinemaMaster Audio+2. Simpel gezegd betekend het dat je een professionele bioscoopervaring moet verwachten.

Advertentie

De projector is ontworpen om discreet weggewerkt te worden in het gemiddelde interieur. Voor onervaren gebruikers zou de simpele software een opluchting moeten zijn. Het apparaat beschikt over twee HDMI-ingangen, drie USB-poorten en SPDIF, waarmee de meeste bronnen wel aangesloten kunnen worden. De TK850 is per direct beschikbaar en heeft een adviesprijs van 1600 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Ferdi

Ferdi
29 maart 2020 om 17:13

Wat is de prijs van deze beamer

Inloggen
Gijs Aarnink

Gijs Aarnink
29 maart 2020 om 19:19

Hoi Ferdi, de BenQ TK850 heeft een adviesprijs van 1600 euro.

Inloggen