Bang & Olufsen lanceert ‘betaalbare’ BeoPlay V1 LCD TV

02 mei 2012 1 Minuut 0 Reacties
BO-BeoPlay-V1

Bang & Olufsen, fabrikant van high-end audio- en videoapparatuur, heeft vandaag een 'betaalbare' LCD TV gelanceerd met de naam BeoPlay V1. Dit model is de eerste TV in de nieuwe BeoPlay serie en komt in een formaat van 32 inch en een formaat van 42 inch. Daarbij staat het design natuurlijk weer centraal.

B&O heeft weer veel aandacht aan het design van de BeoPlay V1 geschonken. Zo is de TV gemaakt van twee platen metaal en geïnspireerd door origami en de Bauhaus kunstbeweging. Normaal gesproken betaal je hier een flink bedrag voor maar dit model is relatief goedkoper dan andere B&O TV’s. De 32 inch variant wordt namelijk gelanceerd voor 2.399 euro. Daarvoor krijg je een complete TV met geïntegreerd high-end audiosysteem met drie Class D ICE versterkers. Ook kun je zelf extra speakers toevoegen voor een complete 5.1 surround ervaring.

Qua specificaties beschikt de BeoPlay V1 onder meer over een LCD paneel met LED achtergrondverlichting en een 100Hz frame rate. Een aparte nieuwe feature is een speciale gleuf voor een Apple TV zodat deze niet in het zicht hoeft te staan. Middels de meegeleverde afstandsbediening is het ook mogelijk om andere producten in je home cinema systeem te bedienen. Mocht je de TV op een unieke manier op willen hangen kun je er een set kabels bijkopen waarmee de TV aan het plafond gehangen kan worden.

De B&O BeoPlay V1 moet in mei in de winkels verschijnen voor een prijs vanaf 2.399 euro.

Reacties (0)