Avatar verbetert Blu-ray verkoop record, maar zorgt voor problemen met afspelen

28 april 2010 1 Minuut 0 Reacties
avatar

Avatar blijkt het niet alleen in de bioscoop goed te doen. De Blu-ray versie van de film verbreekt namelijk alle Blu-ray verkopen records met gemak. In maar vier dagen tijd zijn er van de film in Noord Amerika alleen al 2,7 miljoen exemplaren verkocht, wat er al meer zijn dan de 2,5 miljoen exemplaren van The Dark Night tot nu toe. Al werd er vandaag beweerd dat er van The Dark Night toch 2,9 miljoen verkocht waren, maar goed.. Dan zijn we daar inmiddels ook wel overheen.

Een klein nadeel voor sommige mensen is dat de film op Blu-ray geschreven is door middel van een nieuwe BD+ encryptie. Bepaalde Blu-ray spelers, zoals die van Samsung en Pioneer, schijnen hier nogal moeite mee te hebben, maar via een firmware update – even checken dus als je er ook last van hebt – kan dit probleem in ieder geval voor de Pioneer modellen opgelost worden. Samsung komt waarschijnlijk ook snel met een update.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (4)

Brian

Brian
17 mei 2010 om 15:40

Voor de Sharp BD-HP-20 is er geen firmware beschiktbaar dus de blu ray van Avatar zal nooit op dit apparaat afgespeeld kunnen worden.
Volgens Sharp Nederland zal dit de enige blu ray zijn met dit probleem.
Ik zie het anders, de toekomstige blu ray films zullen allemaal beveiligt worden met het BD+ encryptie waardoor een zogenaamt oud apparaat bij het recyclings bedrijf gebracht kan worden en mensen verplicht worden om een nieuwe blu ray speler te kopen.
Lang leve de weggooi maatschappij. ( Geld en materiaal. )
De Loewe Blutech van 999,- euro is bouw gelijk aan Sharp.( Is destijds ingekocht bij Sharp. )Daar wordt je als Loewe bezitter niet blij van!
En de winkelier is hier de dupe van want hij verkoopt een product dat als hoogwaardig en betrouwbaar staat aangeschreven en zal de klant een compensatie moeten aanbieden en dat kost geld. ( Dag marge en misschien installatiekosten.)
Een klant kan via het consumentenrecht zich altijd beroepen op dit soort kwesties. ( Allee in Nederland )

Inloggen


18 mei 2010 om 02:36

Beste Brian,
Dank voor je goede aanvulling. Ik zal dit ook eens opnemen met de desbetreffende merken.

Inloggen
Peter

Peter
16 juni 2010 om 15:50

Avatar werkt op mijn BD-HP20 met update versie 1.18 (5-10-2009) gedownload van http://www.sharp.de.
Het duurt alleen wel erg lang voordat de dvd afgespeeld wordt. +/- 5 minuten.
Maar goed….hij doet het en de beeldkwaliteit is zeer goed.

Inloggen
wouter

wouter
22 oktober 2010 om 09:39

BD laadt wel door voorstukken heen, maar bij play movie, gebeurt er niets meer.
BD-HP20S (2008) , bdhp20e_115.iso (sharp.nl) gedownload en BD geupdate. probleem blijft. vraagje: is er wel ergens een wel werkende updat beschikbaar? of een vorige update bv V1.15 ? ik baal hier ontzettend van. zit al buiten de garantie en heb zin om BD in kliko te dumpen en gewoon een goedkope nieuwe te kopen !!!
graag een reactie!!

Inloggen


22 oktober 2010 om 11:50

Beste Wouter,
Daarvoor moet je echt bij Sharp zelf zijn of er moet toevallig iemand met hetzelfde probleem (en oplossing) hier op reageren.

Inloggen
Franklin

Franklin
20 november 2010 om 17:13

4 maanden geleden de Sony Bravia BDV-E370 home cinemaset gekocht, http://www.dvd.nl/hwreviews.php?id=49 en pas met de Extended Blu-Ray Collector’s Edition van Avatar problemen ondervonden met het afspelen ervan.

Het laden duurt een eeuwigheid. Vooral met de bonusdiscs is dit erg vervelend, want voor elk onderdeel dat je wilt zien, moet je ontiegelijk lang wachten. En er is geen Play All optie opgenomen. Zo duren de bonus bluray’s nóg langer.

Bij het opstarten verschijnt er even een tekst dat je afspeelproblemen kunt ondervinden en staat er een site vermeld om dit probleem op te lossen. Maar die is zo snel weer weg, dat ik die niet kan lezen.

Wie helpt?

Inloggen