AUO werkt aan 65 inch OLED tv

24 mei 2013 1 Minuut 0 Reacties
AUO-oled

Gisteren berichtten we over het gerucht dat Samsung en LG OLED voorlopig aan de kant zouden schuiven en zich weer zouden gaan richten op lcd. Toch betekent dit niet dat de ontwikkeling van OLED tv's helemaal stilstaat. De Chinese fabrikant van displays AUO heeft namelijk een OLED tv met een formaat van 65 inch aangekondigd.

De OLED tv’s die we tot op heden voorbij hebben zien komen hadden een maximale grootte van 55 inch. Zowel het model van Samsung als de modellen van LG hebben dit formaat. AUO heeft tijdens de Display Week 2013 aangekondigd binnenkort een OLED tv met een formaat van 65 inch te tonen. De tv maakt gebruik van een Full HD AMOLED paneel met een geavanceerde techniek die moet zorgen voor een uniforme weergave en een zeer hoog contrast.

Het bedrijf zal de tv echter niet zelf op de markt brengen maar andere fabrikanten voorzien van panelen. Aangezien Sony in het verleden veel gedaan heeft met AUO lijkt de kans groot dat de Japanse fabrikant een dergelijk paneel in toekomstige tv’s gaat gebruiken. Eerst is het echter wachten tot het moment dat AUO de tv aan het publiek toont, en dan hebben we het nog niet eens over het mogelijke prijskaartje dat een dergelijke tv met zich meebrengt.

Via: AVForums

Reacties (0)