AUO ontwikkelt 65 inch Ultra HD TV met IGZO paneel

27 oktober 2012 1 Minuut 0 Reacties
Sharp-ICC-4K-TV

Eerder deze week toonde Sharp haar eerste LCD TV serie die gebruikmaakt van een moth-eye filter en een zogenaamd IGZO paneel, maar Sharp is blijkbaar niet de enige fabrikant die deze nieuwe technieken gebruikt. AU Optronics heeft deze week aangegeven aan een 65 inch 4K Ultra HD LCD TV te werken die ook beschikt over het energiezuinige IGZO paneel.

Ultra HD LCD TV

Het model van AU Optronics heeft een schermformaat van 65 inch en beschikt over een Ultra HD resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels. Dit komt neer op een viermaal zo hoge scherpte dan het Full HD dat we nu kennen. Het IGZO paneel moet kleinere pixels mogelijk maken en zorgt voor een hogere lichtoutput met minder achtergrondverlichting. Dit laatste zorgt vervolgens weer voor minder energieverbruik.

Meerdere modellen

Naast het 65 inch model komt AUO ook met een 50 inch model dat over een 3,5 millimeter dikke behuizing, een spiegel display en een Full HD resolutie beschikt en een 55 inch model met een 4K Ultra HD resolutie die volgens het bedrijf 96 procent van het standaard NTSC kleurengamut weer kan geven. Dit laatste model zou ook over een touch-functie beschikken.

Bron: AUO

Reacties (0)