Bril-vrij 3D display van AUO is “Display of the year 2012”

29 juni 2012 1 Minuut 1 Reacties
AUO-3D-zonder-bril-display

Tijdens de SID Conference worden elk jaar de nieuwste technieken en producten op het gebied van displays getoond en om wat extra aandacht aan interessante en goede ontwikkelingen te geven wordt er een prijs uitgereikt voor het display van het jaar. Dit jaar gaat de "2012 Display of the Year Award" naar het bedrijf AUO dat een bril-vrij 3D display ontwikkeld heeft.

Bril-vrij 3D, met als technische benaming autostereoscopisch 3D, is een techniek die het mogelijk maakt 3D beelden weer te bekijken zonder het gebruik van een bril. Dit is natuurlijk niet geheel nieuw aangezien onder meer Toshiba al een 55 inch LCD TV gelanceerd heeft met deze mogelijkheid, maar de techniek staat nog in de kinderschoenen en moet nog flink verbeterd worden om echt aan te kunnen slaan.

AUO’s 55 inch 4K (Ultra HD) display kan zowel 2D als 3D beelden weergeven zonder het gebruik van een bril. Door de 4K resolutie kunnen de individuele beelden voor 3D weergave in hoge resolutie weergegeven worden en gaat er geen detail verloren. Het display kan 3D beelden weergeven in 9 verschillende kijkhoeken en om een optimale weergave te garanderen wordt gebruikgemaakt van een eye-tracking camera.

3D zonder bril

Hopelijk is dit een voorbode voor de snelle ontwikkeling van 3D zonder bril. Momenteel is de bril namelijk een van de belangrijkste redenen dan consumenten niet voor 3D gaan.

Bron: FlatpanelsHD

Reacties (1)