Asus ZenBeam Latte is een compacte projector en bluetoothspeaker

14 januari 2021 2 Minuten 0 Reacties
asus-zenbeam-latte

Asus heeft tijdens CES 2021 een compacte projector aangekondigd die niet groter is dan een latte: de Asus ZenBeam Latte.

De Asus ZenBeam Latte heeft iets weg van een kleine robot met een enkel oog, die helemaal omhuld is door een laag van stof. De mobiele projector is in staat een beeld in een resolutie van 720p te presenteren, met een maximaal aantal lumens van 300. Daarnaast zit er in het apparaat een 10watt-speaker van Harman Kardon. Het design heeft wat weg van een grote kop koffie; mogelijk doet het denken aan een latte macchiato.

De Asus ZenBeam Latte

Je zou heel goed kunnen beargumenteren waarom de Asus ZenBeam Latte níet lijkt op een kop koffie (de kleur komt in veel gevallen niet overeen en het design is dan in feite ondersteboven), maar het idee erachter is ergens wel leuk. En je moet wat voor je marketing bedenken, natuurlijk. Daarnaast doet Asus nog een andere, opvallende claim. Dit zou namelijk de eerste projector zijn die voorzien is van een stoffen omhulsel. Echter, Xiaomi was eerder met een projector die zacht van buiten is.

De Asus ZenBeam Latte is in elk geval in staat om op verschillende manieren beelden te verwerken. Je kunt apparaten aansluiten via de hdmi-ingang op de achterkant, maar kunt er ook voor kiezen dat draadloos te regelen. Dan kun je bijvoorbeeld de beelden van je telefoon of tablet projecteren op de muur.

De ingebouwde accu van de Latte zou drie uur mee moeten gaan, dankzij het vermogen van 6.000 mAh. Dat is genoeg voor een normale film of een paar serie-afleveringen; Avengers: Endgame ermee kijken gaat je waarschijnlijk net niet lukken. De projector presenteert een beeld van maximaal 40 inch groot op één meter afstand en anders 80 inch groot op twee meter afstand. Ook is er nog de optie voor 120 inch, waarschijnlijk op drie meter afstand, maar de vraag is of je dat wil met een resolutie van 720p.

Het apparaat moet in de tweede helft van 2021 verschijnen in de VS.

Reacties (0)