Apple TV krijgt een picture-in-picture-modus

18 juni 2019 1 Minuut 0 Reacties
apple-tv-4-tvos-9

De Apple TV krijgt een picture-in-picture-modus, waardoor je iets kunt kijken terwijl je ondertussen naar iets anders kunt zoeken. Dat blijkt uit de bèta voor de populaire mediaspeler, die vanaf nu beschikbaar is voor ontwikkelaars.

Picture-in-picture voor Apple TV

De website 9to5Mac schrijft dat Apple in de ontwikkelaarssoftware voor de Apple TV een handige functie heeft gestopt. Het betreft de tweede bèta van tvOS 13, waar Apple tijdens WWDC meer over bekendmaakte. De speler krijgt een picture-in-picture-modus, waardoor gebruikers een video kunnen verkleinen en naar de hoek kunnen plaatsen, terwijl ze ondertussen door andere content heen bladeren. Er is op moment van schrijven nog geen publieke bèta — die wordt volgende maand pas verwacht voor de testers.

Vooralsnog is de modus alleen beschikbaar voor de Apple TV-applicatie, maar de verwachting is dat de functionaliteit ook naar apps als Netflix, Amazon Prime Video en andere populaire streamingdiensten komt. Zo kun je straks mogelijk een sportwedstrijd volgen, terwijl je ondertussen een game speelt via Apple Arcade. Wanneer het kleine videoschermpje actief is, dan komen er opties in beeld te staan voor het maximaliseren en afsluiten van dat venster. Wanneer Apple de functie officieel uitrolt, is op moment van schrijven niet bekend.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)