‘Apple test schermen voor 65-inch en 77-inch oled tv’

07 april 2014 1 Minuut 4 Reacties
Apple-itv

Volgens anonieme bronnen van de Korea Herald werkt een niet nader genoemde Koreaanse fabrikant momenteel aan een 65-inch oled-paneel voor Apple.

Er gaan al bijna twee jaar geruchten over de komst van een iTV, een tv van Apple. Tot op heden heeft het bedrijf uit Cupertino nog niks gepresenteerd en de verwachting is dat de lancering van de tv nog wel even op zich laat wachten. Apple zou echter al wel bezig zijn met het testen van panelen voor de iTV.

Volgens anonieme bronnen van de Korea Herald werkt een niet nader genoemde Koreaanse fabrikant momenteel aan een 65-inch oled-paneel voor Apple. Het zou gaan om testexemplaren aan de hand waarvan Apple zou bepalen of een toekomstige iTV hiermee uitgerust wordt. Hoewel het niet expliciet vermeld wordt lijkt LG de fabrikant die samenwerkt met Apple. LG Display is momenteel de enige fabrikant die oled-panelen in massaproductie heeft.

Naast een 65-inch tv zou Apple ook plannen hebben voor een 77-inch model. Een lancering in 2014 zit er volgens de bronnen van de Korea Herald niet meer in. De website meldt dat Apple de plannen heeft uitgesteld tot 2015, wat betekent dat we nog even geduld moeten hebben. Dat is wellicht ook maar beter want de prijzen voor een 65-inch of 77-inch oled tv zouden op dit moment veel te hoog liggen voor de gemiddelde consument. Voor een 55-inch oled tv van LG moet momenteel 6.000 euro betaald worden.

Of Apples eerste eigen tv ook daadwerkelijk de iTV gaat heten is nog maar de vraag. Ook is niet duidelijk wat we precies van de tv kunnen verwachten. Volgens recente geruchten draait de tv op een aangepaste versie van het iOS-besturingssysteem, is er diepe integratie met iTunes en kan de tv middels de spraakassistent Siri bediend worden.

Reacties (4)