‘Apple stelt eigen iTV televisie uit tot 2015’

12 november 2013 1 Minuut 0 Reacties
Apple-itv

Er gaan al bijna twee jaar geruchten over een televisie van Apple en elke keer blijkt weer dat Apple de plannen uitstelt. Ook deze week verschijnt het bericht dat we de iTV, zoals de tv mogelijk gaat heten, niet voor 2015 hoeven te verwachten.

Als we kijken naar de meest recente geruchten zou de Apple televisie ergens eind 2014 gepresenteerd worden maar bronnen bij toeleveranciers laten deze week aan analist Paul Gagnon weten dat we langer geduld moeten hebben. De belangrijkste reden voor het uitstel zou te maken hebben met het gebrek aan content die speciaal voor de iTV beschikbaar gesteld moet worden. Hiervoor zou Apple in gesprek zijn met meerdere contentproviders maar tot serieuze afspraken is dit nog steeds niet gekomen.

Het idee van Apple is om geld te verdienen met content als apps en media, iets dat we ook zien bij de iPhone en iPad. Met een tv zou het bedrijf de hardware hebben maar het verdienmodel voor content zou nog ontbreken. Daarbij wordt een tv lang niet zo vaak vervangen als een smartphone of tablet wat dus minder inkomsten voor Apple betekent. Ook wil Apple zich volgens Gagnon eerst focussen op de lancering van de iWatch, een slim horloge. Apple zou de plannen voor een eigen tv nu uitgesteld hebben tot in ieder geval 2015.

Reacties (0)