AOC lanceert 28-inch monitoren met Full HD-resolutie

23 april 2014 1 Minuut 0 Reacties
AOC-monitor-2

AOC lanceert zijn eerste twee monitoren van 28-inch (71,1 cm). De m2870Vhe en de m2870Vq beschikken over extra grote 16:9-MVA-panelen met Full HD-resolutie, een brede kijkhoek en een hoge lichtsterkte.

Met de m2870Vhe en de m2870Vq, de twee nieuwe modellen uit de Value Line, betreedt AOC het jonge marktsegment van 28-inch monitoren. Dankzij MVA-paneeltechnologie moeten de grote 16:9-breedbeeldschermen volgens de fabrikant rijke, levendige kleuren op het scherm bieden, met een contrast van 3000:1. Daarmee zijn de monitoren ontwikkeld voor veeleisende professionals, bijvoorbeeld bij designprogramma’s waarvoor een hoge kleurechtheid nodig is. Met een snelle reactietijd van 5 ms zijn de twee Full HD-schermen volgens AOC ook ideaal voor razendsnel entertainment. In alle gevallen moet de lichtsterkte van 300 cd/m² voor helder beeld zorgen.

De beide modellen zijn uitgerust met D-Sub-, DVI-, en HDMI-aansluitingen, zodat er zowel analoge als digitale apparaten op kunnen worden aangesloten. De m2870Vq beschikt daarnaast over een extra DisplayPort-aansluiting en over stereospeakers. Een aantal slimme programma’s moet bovendien zorgen voor een betere gebruikservaring. Zo maken “e-Saver” en “Eco Mode” gebruik van slimme beeldmodi om het energieverbruik terug te dringen, en kunnen via i-Menu  de monitorinstellingen eenvoudig worden aangepast met de muis. Met “Screen+” kan de gebruiker het scherm opdelen in maximaal vier afzonderlijke schermen die via sneltoetsen op het toetsenbord toegankelijk zijn.

De beide modellen zijn uitgerust met energiezuinige LED-achtergrondverlichting en voldoen aan duurzaamheidseisen als TCO 6.0 en Energy Star 6.0. De nieuwe modellen zijn vanaf nu verkrijgbaar. De adviesprijs van de m2870Vhe en de m2870vq bedraagt respectievelijk 259 euro en 269 euro.

Reacties (0)