Amazon kondigt Chromecast-concurrent Fire TV Stick aan

27 oktober 2014 1 Minuut 1 Reacties
amazon-fire-tv-stick

Amazon heeft z'n eigen Chromecast-concurrent gepresenteerd: de Amazon Fire TV Stick. Je kunt hem nu al bestellen via de Amazons website. De Fire TV Stick werkt net als de Chromecast van Google: je plugt hem in je tv en je kunt direct beginnen met streamen.

Amazon Fire TV Stick

Amazons plan om je huiskamer over te nemen stopt niet bij de Amazon Fire TV, die vanaf deze maand verkrijgbaar is in Groot-Brittannië en Duitsland. Het bedrijf kondigt namelijk ook een Chromecast-concurrent aan: de Amazon Fire TV Stick. Voordat dit nieuws officieel naar buiten kwam, waren er al geruchten omtrent een dergelijk apparaat en die geruchten zijn nu dus werkelijkheid te worden. In Noord-Amerika kost het apparaatje 39 dollar – 19 dollar zelfs, wanneer je lid bent van Amazon Prime. Dat is totaal niet duur.

Een vergelijking met Googles Chromecast is zo gemaakt natuurlijk, al is het alleen om al de vorm en de manier waarop je hem in gebruik neemt. Maar er zijn wel degelijk verschillen. Zo heeft de Stick dubbel zo veel geheugen als de Cast en heeft het een dual-core-processor, MIMO Wi-Fi voor een stabielere verbinding en een eigen afstandbediening. Binnenin vind je 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan intern geheugen en Amazons ASAP-streamtechnologie, zodat je video’s niet eerst hoeft te bufferen nadat je ze naar de Stick hebt verzonden.

Er zijn al apps voorgeïnstalleerd, waaronder Netflix, Prime Instant Video, Hulu Plus, Twitch, WatchESPN en meer. Daarnaast levert Amazon de Stick met een maand gratis Prime. Naast de eigen afstandsbediening, kun je ook de Fire TV-app voor Fire- en Android-smartphones gebruiken voor voice search (iPhone-ondersteuning komt later). Wil je, net als de gebruikers met een Amazon Fire TV-kastje, gebruikmaken van een andere afstandsbediening, inclusief een mic voor voice search, dan zul je die apart moet aanschaffen.

Advertentie

De Amazon Fire TV Stick is nu te koop op de website van Amazon. Wanneer de Stick officieel naar Nederland komt, is nog niet bekendgemaakt.

Reacties (1)