Alle HDMI naar Mini DisplayPort kabels zijn illegaal en moeten verdwijnen

08 juli 2011 1 Minuut 0 Reacties
MiniDisplayPort-HDMI

Mocht je nog een HDMI naar Mini DisplayPort kabel zoeken dan is het verstandig er snel een aan te schaffen. HDMI Org, de organisatie achter HDMI licenties, heeft aangegeven dat kabels van deze soort geen licentie hebben en per direct uit de schapen gehaald moeten worden.

De grootste fabrikant van de DisplayPort is Apple en vele Apple gebruikers maken dan ook gebruik van deze kabel. Alle fabrikanten moeten per direct de productie van deze kabels stoppen en kabels die al verscheept zijn naar winkeliers terugroepen. Mocht dit niet gebeuren dan dreigt HDMI Org met juridische stappen. De organisatie verklaart dat de HDMI specificatie vereist dat een kabel twee HDMI connectors aan elk uiteinde heeft. Al het andere valt niet onder licentie en is dus niet toegestaan. De vraag blijft dan waarom Apple (en anderen) niet eerst hun kabels hebben laten testen door HDMI Org.

Toch is er nog een mogelijkheid om je Mini DisplayPort met HDMI op je TV aan te sluiten; door middel van een zogenaamde dongle. Een adapter van Mini DisplayPort naar HDMI waar je dan weer een HDMI kabel in kunt steken die je aansluit op je TV.

Bron: Techradar

Reacties (0)