3D TV toch gevaarlijk voor vooral kinderen?

29 juni 2010 1 Minuut 0 Reacties
upc-3d-tv

Na de lancering van de 3DS kwam Nintendo al met de waarschuwing dat de 3D ervaring gevaren kon opleveren voor kinderen onder de zeven jaar. Ook Samsung geeft al enige tijd waarschuwingen bij haar 3D producten. Volgens met merk lopen vooral kinderen, zwangere vrouwen en ouderen gevaar. Maar dit is blijkbaar geen nieuws en al jaren bekend.

Audioholics, een website over AV producten, heeft van Sega te horen gekregen dat dat merk 15 jaar terug al terug kreeg uit onderzoeken dat 3D schadelijk kan zijn voor de gezondheid van vooral kinderen. Sega testte destijds een game console met 3D bril, maar deze is nooit voor de consument te koop geweest omdat de gevaren volgens Sega te groot waren.

Bij kinderen tot zeven jaar van kinderen is de ontwikkeling van het dieptezicht nog in volle gang. Door naar 3D beelden te kijken wordt het kind volgens Sega afgeleverd om op een bepaald punt te focussen, wat kan resulteren in een zogenaamd lui oog. Volwassenen hebben hier minder snel problemen mee en volgens Audioholics zou één keer per maand een 3D film kijken geen problemen moeten opleveren.

De onderzoekers zijn er dus blijkbaar nog niet helemaal uit. De een zegt dat het geen kwaad kan, de ander zegt dat het zeer schadelijk is. Kortom, laten we nu eens een goed onderzoek doen waar iedereen achter staat aangezien dit alleen maar verwarring oplevert.

Reacties (0)