3D bril binnen en zonnebril buiten, van MicroVision

17 januari 2010 1 Minuut 0 Reacties
415_foto1

Het Amerikaanse bedrijf Microvision Optical heeft op de CES een zonnebril geïntroduceerd die tevens dienst kan doen als 3D-bril. Het idee is simpel; zonnebrillen werken soms toch al op basis van polarisatie, net als de brilletjes die men in de bioscoop moet dragen om naar een 3D film te kijken. De gedachte om op deze manier in te spelen op de 3D hype komt dus niet geheel onverwacht, maar er zijn nog wel wat haken en ogen aan.

De zonnebril van Microvison Optical lijkt een all-purpose oplossing te zijn, maar in de praktijk zou dat op een teleurstelling kunnen uitdraaien. In de bioscoop zal de 3D zonnebril in veel gevallen prima werken, maar de jongste ontwikkelingen op 3D TV gebied schrijven een bril voor die via electronische weg informatie van het televisietoestel ontvangt en zich actief aanpast. Die functie zit niet in de bril van MicroVision.

Om de kosten hoeft men het echter niet te laten, de 3D zonnebril gaan in de VS tussen de 30 en 40 dollar kosten. Tegen een meerprijs kunnen er ook glazen op scherpte in worden gezet. Of en wanneer de brillen in Nederland leverbaar zullen worden is nog niet bekend, net als de eventuele verkoopprijs.

Reacties (0)