Yamaha presenteert nieuwe hifi-serie

09 september 2014 2 Minuten 0 Reacties
yamaha-a-s301

Yamaha presenteert met deversterkers A-S301, A-S501 en A-S701 een nieuwe hifi-serie, inclusief een optische en coaxiale aansluiting. Ook hebben de modellen A-S501 en A-S507 vergulde ingangen voor verbeterde geluidsoverdracht.

Yamaha A-S301, A-S501 en A-S701

De nieuwe geïntegreerde versterkers zijn gebaseerd op Yamaha’s ToP-ART-concept (Total Purity Audio Reproduction Technology), dat zorgt voor een directe verwerking van de audiosignalen. Op die manier wordt de invloed van storende geluiden en vervorming geminimaliseerd. De ART (Anti-Resonance and Tough) Base onderkant van de behuizing en de middenrail zorgen voor extra stabiliteit en demping van trillingen. De A-S301 produceert 95 Watt per eindtrap, de A-S501 beschikt over 120 Watt en de A-S701 realiseert maar liefst 160 Watt.

Op het front van alle drie modellen bevindt zich een nieuwe analoge Loudness-bediening. Daarmee kunnen gebruikers, los van de volumeregelaar, de balans tussen hoge en lage tonen instellen. Daarnaast bevatten de versterkers Yamaha’s Pure Direct-modus, die het signaal om alle niet-noodzakelijke schakelingen heenleidt. Deze verkorting van de signaalweg moet het luistergemak ten goede komen. De A-S701 beschikt bovendien over een directe verbinding naar de cd-ingang en dat zou de ruis moeten minimaliseren.

De versterkers beschikken over een optische en een coaxiale digitale ingang. De optische ingang is bijvoorbeeld voor het televisiegeluid en de coaxiale ingang voor het audiogeluid van de Blu-ray-speler. Het signaal blijft daardoor permanent digitaal. Via de subwoofer-aansluiting kan de lage-tonen-weergave van het systeem verder worden aangepast. Een platenspeler met MM-Phono-module kan eveneens worden aangesloten. Bij de A-S501 zorgen de vergulde aansluitingen voor luidsprekers, de coaxiale ingang en de analoge cd- en phono-ingangen voor goede kwaliteit. De A-S701 beschikt zelfs over vergulde aansluitingen voor alle ingangen en luidsprekers.

Advertentie

Prijs en beschikbaarheid

Yamaha’s nieuwe versterkers zijn vanaf september verkrijgbaar in de vakhandel. De adviesverkoopprijs inclusief btw is 349 euro voor de A-S301, 449 euro voor de A-S501 en 649 euro voor de A-S701.

Reacties (0)