Sonus Faber SF16: draadloze high-end alles-in-één speaker

02 juli 2016 1 Minuut 0 Reacties
Sonus-Faber-SF16

Sonus Faber heeft afgelopen week zijn assortiment uitgebreid met een nieuwe alles-in-één speaker. De draadloze SF16 is een wat 'betaalbaarder' product dan we van Sonus Faber gewend zijn maar met een prijs van 9.999 euro moet er toch nog flink voor in de buidel getast worden.

Hiervoor krijg je echter wel een indrukwekkend ogende speaker.

In bijna elk opzicht is de Sonus Faber SF16 een bijzondere speaker. Zo beschikt het model over twee uitschuivende speakers die wat weg hebben van autospiegels. De armen zijn gemaakt van aluminium en koolstofvezel, en worden aangestuurd door een geruisloze motor. De hoofdunit ziet er van de voorkant uit als een klassieke sportauto en samen met de uitschuifbare speakers moet een breed audiobeeld gecreëerd worden.

Gebruiksgemak staat ok voorop. Volgens de fabrikant is het plug-and-play, waardoor je direct na het koppelen met het stopcontact kunt beginnen met het streamen van muziek. Speciaal voor de speaker is een smartphone-app ontwikkeld waarmee je toegang krijgt tot je eigen muziek en diverse online diensten. Onder de motorkap zijn tien speakers verzameld, aangestuurd door een Klasse D versterker met een vermogen van 1400 Watt.

Verder komt de speaker met optische en digitaal coaxiale ingangen, een analoge ingang, DTS Play-Fi voor het streamen van media, DLNA en ondersteuning voor onder meer MP3, M4A, AAC, FLAC en WAV in hoge resolutie.

De Sonus Faber SF16 moet in september te koop zijn voor 9.999 euro. Er worden er echter maar 200 per jaar van gemaakt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)