Sennheiser komt met HD 400 Pro-studiohoofdtelefoon

01 december 2021 1 Minuut 0 Reacties
Sennheiser HD 400 Pro

De audiospecialisten van Sennheiser lanceren een nieuwe professionele hoofdtelefoon. De HD 400 Pro-studioreferentiehoofdtelefoon is volgens Sennheiser de ideale partner voor creatievelingen om te mixen, editen en masteren.

De Sennheiser HD 400 Pro beschikt over een brede frequentierespons van 6 tot 38.000 hertz om muziekproducers de volledige weergave van hun mix te bieden. De 120Ω-transducers die Sennheiser voor dit model ontwikkelde, hebben een diafragma van een speciale polymeermix, wat samen met de krachtige drivermagneten moet zorgen voor een diepe en zuivere bass. De vervorming bedraagt minder dan 0,05% (gemeten bij 1 kHz, 90 dB SPL). Een technisch verhaal, maar dit moet zorgen voor een echte studioreferentiekoptelefoon met een natuurlijk geluid voor de professional of voor de amateur die het leuk vindt om met muziek bezig te zijn.

“We zijn verheugd dat we de eerste open studiohoofdtelefoon in het PRO-gamma van Sennheiser kunnen voorstellen,” vertelt Gunnar Dirks, Product Manager Professional Audio. “Bij het editen en mixen heb je detail en waarachtigheid nodig, en dat is precies wat de HD 400 PRO biedt. Dankzij de lineaire weergave met hoge resolutie is deze hoofdtelefoon een betrouwbare referentie om uitzonderlijke audiomixen te creëren.”

De nieuwe koptelefoon moet daarnaast een hoog comfort bieden met een ultralicht frame en zachte fluwelen oorkussens. Het biedt een ooromsluitend ontwerp met een open achterkant voor een neutraal geluid, zo laat Sennheiser weten.

Prijs en beschikbaarheid

De Sennheiser HD 400 Pro is per direct beschikbaar voor 249 euro. De koptelefoon wordt geleverd met een spiraalkabel van 3 meter en een lange rechte 3,5mm-kabel van 1,8 meter. Ook wordt een 6,3mm-adapter meegeleverd.

Advertentie

Lees meer over Sennheiser.

Reacties (0)