Samsung: Smart TVs zullen huidige LCD en plasma TVs vervangen

21 november 2010 1 Minuut 0 Reacties
samsung-smart-tv

De TV zoals we die kennen zal een flinke verandering ondergaan, althans als we de baas van Samsung LCD moeten geloven. Tijdens het Flat Panel Display International 2011 event in Japan vertelde Samsung Electronics’ LCD President en CEO Jang Won-gi dat hoewel LCD de markt voor lange tijd aangedreven heeft het nu tijd is voor een nieuw display om de groei vast te houden.

Onder de nieuwe technologieën en de vormen hiervan ziet hij onder meer ‘Smart TV’s, tablet displays, smart office displays, publieke displays en grote OLED displays. Volgens Jang zullen Smart TV’s – TV’s aangesloten op het internet met een hoop interactieve functies – alle huidige LCD en plasma TV’s vervangen, net zoals flat screen TV’s alle CRT TV’s vervangen hebben en tablet PC’s de laptop zullen vervangen.

De invloed van Samsung op de display markt moet niet onderschat worden aangezien het merk een grote delen van de wereld flink domineert. Zo is 80% van alle 3D TV’s verkocht in Amerika van Samsung. Kijkend naar ‘gewone’ LED TV’s heeft het merk 50% van de markt in Amerika in handen. Zelfs voor de markt van 50 inch + plasma schermen heeft Samsung een ruime 42% in handen.

Reacties (0)