Samsung 2019 soundbars te koop in Nederland en België

06 mei 2019 1 Minuut 1 Reacties
Samsung 2019 soundbars

Samsung is begonnen met de verkoop van zijn 2019 soundbar-modellen. In zowel Nederland als België zijn de soundbars reeds in de winkels te vinden, waaronder ook de HW-Q90R als topmodel.

Samsung 2019 soundbars te koop

Voor de consument die een soundbar passend bij zijn Samsung tv zoekt is het eenvoudig gemaakt. De speakers hebben namelijk dezelfde naam als de tv’s meegekregen, waarmee Samsung dus eigenlijk wil zeggen dat het topmodel soundbar het beste past bij het topmodel tv.

Op het gebied van audio is er een aantal verbeteringen en vernieuwingen doorgevoerd. Zo heeft Samsung de Acoustic Beam-techniek, waarmee surround sound middels weerkaatsingen in de ruimte mogelijk gemaakt wordt, verbeterd. Het surround-effect zou hierdoor nog overtuigender moeten zijn. Ook is er voor dit jaar een samenwerking met Harman Kardon, dat ook eigendom van Samsung is, aangegaan, maar wel invloed het audiobedrijf gehad heeft is niet helemaal duidelijk. Tot slot zijn de topmodellen, de Q90R en Q80R, voorzien van ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X. Als je een tv met HDMI eARC hebt kun je dus het Atmos-audiosignaal van bijvoorbeeld Netflix direct naar de soundbar sturen en laten weergeven.

Het topmodel is de HW-Q90R. Deze 7.1.4-kanaals soundbar beschikt over de Acoustic Beam-technologie en komt met up-firing speakers, side-firing speakers en twee draadloze luidsprekers voor achterin de kamer. Ook beschikt de soundbar over 4K- en HDR-ondersteuning, bluetooth WiFi en een draadloze subwoofer. Een overzicht van alle modellen die Samsung naar Nederland en België brengt vind je in de Samsung 2019 soundbar line-up.

Lees ook onze Samsung Q70R soundbar review en onze review van de Samsung HW-Q90R.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Frans

Frans
06 mei 2019 om 17:24

Wel een bolby atmos.

Inloggen