Onkyo onthult home cinema systemen en TX-SR333 receiver

15 juli 2014 4 Minuten 0 Reacties
Onkyo-Dolby-Atmos

Na verschillende nieuwe AV-receivers onthult Onkyo vandaag nieuwe alles-in-één home cinema systemen die Dolby Atmos-ready zijn en een nieuwe instap AV-receiver. Ook komt Onkyo met een nieuw speakersysteem dat ingericht is voor Dolby Atmos.

Nieuwe Onkyo systemen

In het vierde kwartaal van dit jaar moeten er vier nieuwe producten van Onkyo op de markt verschijnen;

  • Dolby Atmos-ready HT-S7705 5.1.2-kanaals network AV-receiver met speakers
  • SKH-410 Dolby Atmos luidsprekersysteem
  • 5.1-kanaals HT-S3705 home cinema receiver en speakersysteem met HDMI 2.0 en Bluetooth
  • TX-SR333 5.1-kanaals home cinema receiver met HDMI 2.0 en Bluetooth

Onkyo HT-S7705 met Dolby Atmos

De afgelopen weken stonden op het gebied van home cinema in het teken van Dolby Atmos. Met dit nieuwe audioformaat moet de home cinema-ervaring nog indrukwekkender worden, mede dankzij speakers die zich boven de luisterpositie bevinden of speakers die over een Dolby Atmos add-on beschikken. Het audioformaat moet 3D-audio naar de huiskamer brengen.

Het Onkyo HT-S7705 home cinema systeem beschikt over Dolby Atmos-enabled voor/hoogte speakers. Het is een 5.1.2-kanaals alles-in-één home cinema systeem met dus vijf traditionele luidsprekers, een subwoofer en twee extra speakers (add-ons) voor de Dolby Atmos-ervaring. De 7.2-kanaals receiver is uitgerust met WiFi en Bluetooth voor draadloze communicatie, komt met HDMI 2.0-poorten die ondersteuning voor 4K-materiaal met hoge frame rates bieden en beschikt over ondersteuning voor HDCP 2.2.

Advertentie

De Onkyo HT-S7705 biedt ondersteuning voor hoge resolutie audioformaten en biedt toegang tot diverse muziekstreamingdiensten en internet radiostations. Ook is het systeem voorzien van een Qdeo-processor die lage resolutie materiaal kan opwaarderen naar 4K-resolutie. De receiver beschikt over twee HDMI 2.0-uitgangen, een phono-input voor een draaitafel en een Powered Zone 2 voor multiroom-audio.

De twee-wegs speakers voor de voorzijde zijn voorzien van OMF (Onkyo Micro Fibre) woofers en een gebalanceerde dome-tweeter voor een helder geluid. Een ‘up-firing’ speaker in het het bovenste deel van de speakers (de add-on) moet Dolby Atmos-geluid verzorgen door audio via het plafond naar de gebruiker te weerkaatsen. Verder bestaat het systeem uit een twee-wegs center speaker met dual-cone woofers en een tweeter, twee full-range surround-speakers en een 80 Watt subwoofer.

Onkyo SKH-410 Dolby Atmos luidsprekers

Wanneer je je huidige home cinema systeem wilt upgraden met een compatibele Onkyo AV-receiver uit 2014 kun je gaan voor de nieuwe SKH-410 speakers om hoogte-kanalen voor Dolby Atmos toe te voegen. De compacte behuizing van deze speakers bevat een full-range ‘up-firing’ speaker om het geluid boven de gebruiker weer te geven. Je kunt deze add-on speakers op je bestaande vloerstaande speakers zetten of aan de muur monteren. Dit is volgens Onkyo een betaalbare optie om Dolby Atmos naar de huiskamer te brengen.

Onkyo HT-S3705 home cinema systeem

Is Dolby Atmos niks voor jou? Dan heeft Onkyo ook een home cinema systeem zonder die extra speakers of add-ons. Het nieuwe HT-S3705 alles-in-één home cinema systeem beschikt echter wel over veel nieuwe features en functies, waaronder zeven HDMI 2.0-poorten met ondersteuning voor 3D en 4K-materiaal met maximaal 60 frames per seconde. De receiver van het systeem is voorzien van een High Current Power Supply (H.C.P.S.) transformator, het high-current WRAT systeem, 192 kHz/24-bit D/A converters en ondersteuning voor HD-audioformaten als Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio.

Voor het draadloos streamen van muziek is de HT-S3705 uitgerust met Bluetooth, maar ook kan muziek via USB weergegeven worden. De Music Optimizer moet lage kwaliteit audio nieuw leven in blazen en PM Bass moet de middentonen van muziek beter tot hun recht laten komen. Met de InstaPrevue-functie kun je middels thumbnails zien wat de andere HDMI-bronnen afspelen en dankzij de Zone 2 line-level uitgang is muziek naar een tweede ruimte te sturen. Het systeem bestaat uit een receiver, een glanzend speakersysteem en een subwoofer.

Onkyo TX-SR333 receiver

Onkyo introduceert ook een nieuwe instap AV-receiver. De TX-SR333 is ontwikkeld voor home cinema-fans met een beperkt budget maar is nog steeds rijkelijk uitgerust. Zo beschikt de receiver over het WRAT-systeem voor helder en gedetailleerd geluid, zes HDMI 2.0-ingangen, ingebouwd Bluetooth, de InstaPrevue-functie, ondersteuning voor hoge resolutie audio via USB en HDMI Passthrough in Hybrid Standby-modus.

Prijs en beschikbaarheid

Alle vier de nieuwe producten van Onkyo moeten in het vierde kwartaal van 2014 te koop zijn. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)