Onkyo brengt in 2012 receivers met picture-in-picture ondersteuning

22 december 2011 1 Minuut 0 Reacties
InstaPrevue-Onkyo

Onkyo zal tijdens de CES 2012 aanwezig zijn om nieuwe producten en technieken te tonen. Een van deze nieuwe technieken moet het mogelijk maken de verschillende bronnen die op je AV receiver aangesloten zijn te bekijk in een picture-in-picture modus. Middels deze live preview hoef je nooit meer te schakelen tussen al je bronnen om bij de juiste bron uit te komen.

Onkyo werkt samen met Silicon Image aan de zogenaamde InstaPrevue technologie en MHL (Mobile High-Definition Link) technologie. Dit systeem kan een live preview weergeven van alle middels HDMI en MHL aangesloten apparaten op de receiver. Hierdoor kun je eenvoudig schakelen tussen bronnen als een Blu-ray speler, DVD speler, game console en digitale decoder.

MHL techniek

HDMI is bij de meesten wel bekend maar MHL is hierbinnen in principe een nieuwe techniek. MHL groeit de laatste tijd hard en maakt het mogelijk ongecomprimeerde 1080p videosignalen samen met maximaal acht digitale audiokanalen te versturen vanaf een mobiel apparaat. Mobiele apparaten die via MHL aangesloten zijn kunnen via de receiver bediend en opgeladen worden.

Onkyo zal haar 2012 AVr eceivers met ondersteuning voor picture-in-picture en MHL tijdens de CES 2012 ondersteunen. Benieuwd wat we nog meer kunnen verwachten tijdens de CES 2012? Lees dan dit artikel.

Reacties (0)