Marantz lanceert SR7013 receiver en AV7705 voorversterker

27 september 2018 3 Minuten 1 Reacties
Marantz-SR7013-1

Marantz breidt het assortiment deze week uit met de nieuwe SR7013 av-receiver en de AV7705 voorversterker. Beide topmodellen zijn voorzien van IMAX Enhanced decodering, HEOS-multiroom audio en Alexa-stembediening.

Marantz SR7013 av-receiver

De SR7013 is het topmodel van Marantz’s av-receiverassortiment en is ontworpen als alles-in-één verwerkings- en versterkingsoplossing. De receiver komt met nieuwe componenten in de transformator en signaalverwerkingsonderdelen, conversie van digitaal naar analoog en een Current Feedback voorversterkergedeelte met gebruik van de Marantz HDAM-technologie.

De SR7013 beschikt over negen versterkerkanalen van 200 Watt met dubbele subwooferuitgangen om Dolby Atmos, DTS:X / DTS Virtual:X en Auro 3D geluid weer te kunnen geven. Dankzij 11.2-kanaals verwerkingsfunctie en pre-outs kan er worden uitgebreid naar nog meer kanalen. Het is ook een van de eerste thuisbioscoopproducten met de IMAX Enhanced-optie: beschikbaar gesteld via een gratis firmware-update en te combineren met IMAX geremasterde 4K HDR-inhoud en DTS-audiotechnologie.

De SR7013 heeft acht HDMI-ingangen, waaronder één op het voorpaneel, en drie uitgangen. Allen zijn geschikt voor 4K-videoformaten 4K/60 Hz full-rate passthrough, 4:4:4 kleurresolutie, HDR10, BT.2020, Dolby Vision en Hybrid Log Gamma. Bovendien kan hij oude videoformaten opschalen naar 1080p en 4K Ultra HD (60Hz), analoge video-inhoud omzetten naar HDMI, en biedt hij ondersteuning voor HDMI eARC. Ook is er een Phono-aansluiting aanwezig.

Advertentie

De receiver beschikt over Audyssey MultEQ XT32 auto-kalibratie, plus Audyssey Dynamic Volume, LFC, Sub EQ HT en Dynamic EQ. De SR7013 kan ook worden gebruikt met de optionele Audyssey-app om de surroundopstelling en de luidspreker/kamer-afstelling aan te passen. Er kan gebruik worden gemaakt van een Web User Interface voor toegang en bediening van de SR7013 op afstand. Andere aangepaste installatiemogelijkheden zijn Smart Remote Management, Domotz en ihiji-ondersteuning en HDMI-diagnose voor controle en optimalisatie van de verbinding tussen de bron, de ontvanger en het doel.

De SR7013 kan muziek afspelen in hoge resolutie (tot DSD 5.6 Mhz) van netwerk- of USB-schijven. Daarnaast biedt hij ook toegang tot streamingdiensten, zoals Deezer, Internet radio, Spotify Connect en Tidal en is hij voorzien van ingebouwde Bluetooth en AirPlay 2 voor draadloze muziekstreaming van draagbare apparaten en computers. Hij kan worden gecombineerd met andere producten die zijn voorzien van HEOS, van draadloze speakers tot versterkers en receivers op afstand, voor een compleet multiroom-muzieksysteem dat volledig kan worden bediend met de HEOS-app. Dankzij de Alexa-functie kan de SR7013 bovendien met de stem worden bediend vanaf een Amazon Echo-apparaat.

De flexibiliteit van de SR7013, waarmee HDMI-uitgangen zelfs kunnen worden uitgebreid naar schermen in extra kamers, is volledig te danken aan de krachtige prestaties. Hij biedt de mogelijkheid om een compleet en toonaangevend thuisbioscoop- en muzieksysteem te creëren met het bekende Marantz-geluid en zuivere videokwaliteit.

Marantz AV7705

Voor degenen die hun thuisbioscoop- en muzieksysteem zelf willen creëren en hun eigen versterking willen kiezen is de AV7705 ontwikkeld. Deze voorversterker biedt 11.2-kanaals verwerking en 11.2-kanaals uitgangen op zowel RCA- als gebalanceerde XLR-aansluitingen.

De voorversterker komt met veel van dezelfde eigenschappen als de SR7013. De AV7705 kan gebruikt worden in combinatie met eindversterkers zoals de 7-kanaals Marantz MM8077, de 5-kanaals MM7055 of de 2-kanaals MM7025. Je kunt dus direct een compleet 11.2-kanaals systeem creëren of eerst beginnen met een eenvoudigere 7.1-kanaals opstelling en later uitbreiden. En uiteraard kun je alle huidige 4K videoformaten en 3D audioformaten, Auro-3D, Dolby Atmos en DTS:X/Virtual:X sound aan, en de IMAX ENHANCED-functie via een toekomstige update. De voorversterker biedt alle muziekstreamingfuncties van de SR7013, inclusief netwerk/USB/streaming weergave, Bluetooth en AirPlay 2 en kan worden geïntegreerd met een HEOS multiroomsysteem, compleet met Alexa stembediening.

Prijs en beschikbaarheid

De Marantz SR7013 en AV7705 zijn vanaf oktober 2018 verkrijgbaar in de kleuren zwart of zilvergoud (alleen de SR7013), voor respectievelijk 1.999 euro en 2.099 euro.

Reacties (1)