Marantz lanceert PM7000N geïntegreerde versterker

26 september 2019 2 Minuten 0 Reacties
Marantz PM7000N 2

Marantz kondigt vandaag de PM7000N aan, een zelfstandige, geïntegreerde versterker die het mogelijk maakt om in hoge resolutie muziek te streamen.

Via HEOS built-in kun je muziek van onder andere Spotify, Tidal, Deezer, of lokale muziekbibliotheken streamen. De PM7000N is voorzien van hoogwaardige audiocomponenten.

De PM7000N is voorzien van verschillende Marantz-technologieën, zoals Marantz’ eigen Current Feedback-versterking en Hyper Dynamic Amplifier Modules (HDAM-SA3). Het apparaat beschikt over een ringkerntransformator en een directe stroomvoorziening met hoge leveringssnelheid, die 2×60 W bij 8 ohm of 2×80 W bij 4 ohm levert. De PM7000N heeft ook een nieuw ontwikkeld voorversterkergedeelte voorzien van de nieuwste elektronische volumeregeling.

Met HEOS multiroom streamt de PM7000N nagenoeg onbeperkt content. Luisteraars kunnen voor een draadloze entertainmentervaring met behulp van andere HEOS-speakers of -elektronica muziek in alle ruimtes in huis afspelen. Ze kunnen muziek luisteren van Spotify, Tidal, Deezer, TuneIn, SoundCloud en lokale muziekbibliotheken, waaronder FLAC HD 192/24 en DSD5.6. Content kan daarnaast ook met behulp van Bluetooth of Apple AirPlay 2 worden afgespeeld.

Om het analoge circuit tegen digitale storing en geluidsafstraling te beschermen, bevindt het digitale circuit zich in een afgeschermde behuizing. Maar om het signaal tijdens het luisteren naar analoge bronnen volledig te beschermen en zo te zorgen voor het beste geluid, is de PM7000N eveneens voorzien van een Pure-modus. In deze modus kunnen luisteraars USB-A, netwerk, wifi en/of Bluetooth zowel afzonderlijk of tegelijkertijd uitschakelen, waardoor de PM7000N als puur analoge versterker kan worden gebruikt.

Vinylliefhebbers kunnen hun platenspeler aansluiten op de phono-ingang van de PM7000N. Marantz introduceert met de PM7000N een nieuw ontwerp met een geïntegreerde FET in de ingangstrap. Dit zorgt voor een hoge invoerimpedantie, maakt de AC-koppelcondensatoren overbodig en vereenvoudigt het signaalpad.

De PM7000N is voorzien van vier analoge ingangen en één analoge uitgang. Bovendien is hij uitgerust met één coaxiale en twee optische digitale ingangen en een USB-A-ingang voor audiobestanden in hoge resolutie. Gebruikers kunnen een tv of kabel/satelliet-settopbox en een Blu-Ray- of dvd-speler aansluiten op een van drie digitale audio-ingangen (Optisch 1 en 2, Coaxiaal 1). Alle digitale ingangen kunnen de PM7000N automatisch inschakelen als er een audiosignaal van de televisie wordt waargenomen. Bovendien kan de afstandsbediening van de tv zo ingesteld worden dat het volume van de PM7000N kan worden aangepast, het geluid kan worden gedempt, het apparaat aan- en uit kan worden gezet en bronnen kunnen worden geselecteerd. De subwooferuitgang heeft een verstelbare low-pass-crossover om de basrespons aan te passen aan iedere unieke luisteromgeving.

De Marantz PM7000N is vanaf 15 november verkrijgbaar voor een prijs van 1.199 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)