Marantz kondigt AV8802 voorversterker aan

18 december 2014 2 Minuten 1 Reacties
Marantz-AV8802

Marantz kondigt vandaag de AV8802 voorversterker aan. Dit high-end model moet de ultieme bioscoopervaring naar de huiskamer brengen dankzij de nieuwste videotechnologie en diverse aansluitopties.

De AV8802 beschikt over een complex ontwerp met een ringkerntransformer en een driedelige constructie van de bovenkap, verpakt in een met koper beklede chassisconstructie.

Marantz AV8802

De Marantz AV8802 is een 11.2-kanaals AV-voorversterker en beschikt over 3D-geluidsopties als Dolby Atmos en Auro-3D (upgrade tegen betaling), zodat je extra luidsprekers aan kunt sluiten voor een indrukwekkendere surround-soundervaring. Daarnaast verhoogt de AV8802 de audiokwaliteit door alle signalen via de HDAM’s van Marantz met de Current Feedback-topologie te verwerken voordat ze naar de XLR-uitgang en aparte eindversterker worden gestuurd. Ook is Marantz’ eigen HDAM-technologie (Hyper Dynamic Amplifier Module) voor het verminderen van ruis aanwezig. HDAM-technologie levert een hoge verwerkingssnelheid (slew rate) voor breedband respons en een maximaal dynamisch bereik om optimale geluidskwaliteit te bieden voor de moderne hoge resolutie audioformaten.

Tot de hoogwaardige audiocomponenten behoren 32-bits/192kHz DA-verwerkers en een voeding met 4x 10.000µF condensatoren. Dankzij de vier DSP-engines (Digital Sound Processing) kan de AV8802 11.2-kanalen aan voor volledige ondersteuning van Audyssey DSX, DTS Neo:X 11.1 of de nieuwste 3D-geluidsformaten. De AV8802 ondersteunt 4K Ultra HD video’s evenals de nieuwste HDMI 2.0-specificaties waaronder 4K 50/60Hz doorvoer en 4:4:4: Pure Color subsampling in full color. De voorversterker kan 1080p content opwaarderen tot 4K en kan ook analoge HD- en SD-videobronnen opwaarderen en transcoderen.

Er zijn 8 HDMI-ingangen, waarvan er 1 aan de voorkant zit, en 3 HDMI-uitgangen die twee verschillende weergaven in de hoofdkamer en een ander HDMI-scherm in een andere kamer kunnen tonen. Deze voldoen allemaal aan de nieuwste HDMI-specificaties voor 4K Ultra HD-compatibiliteit. Dee upgrade naar volledige HDCP 2.2-ondersteuning zal pas in de toekomst worden uitgerold (aanpassing van hardware vereist).

De ingebouwde WiFi- en Bluetooth-functionaliteit in de AV8802 geven toegang tot onder meer internetradio, Spotify Connect en AirPlay. De voorversterker speelt muziekbestanden die op een computer of extern opslagapparaat opgeslagen zijn af via de netwerk-streamingstandaard DLNA. Vrijwel elk bestand is mogelijk, waaronder MP3, WMA, FLAC HD, ALAC, WAV192/24 & AAC. Er is ook ondersteuning van Gapless voor afspelen zonder pauzes, DSD en AIFF. Daarbij is de AV8802 voorzien van een digitale USB-ingang die compatibel is met de iPod, plus een Phono MM-ingang.

De AV8802 biedt 13.2-kanaals pre-out (13.2-kan XLR, 13.2-kan RCA) en een 2-kanaals XLR-invoer. De geavanceerde Audyssey-versie, MultEQ XT32 (geschikt voor Pro), maakt uitgebreide kalibratie van de luidsprekers mogelijk. Met Audyssey LFC worden de lagere frequenties die door de muren dringen beperkt, terwijl Audyssey Sub EQ HT garant staat voor de perfecte samenwerking tussen de twee subwoofers in de thuisbioscoopopstelling.

Beschikbaarheid en prijs

De Marantz AV8802 is vanaf februari 2015 verkrijgbaar in het zwart. Een adviesprijs is nog niet bekendgemaakt.

Reacties (1)