Marantz introduceert AV7702 AV-voorversterker met Dolby Atmos

25 september 2014 2 Minuten 0 Reacties
Marantz-AV7702

Marantz introduceert de AV7702, de eerste meerkanaals AV-voorversterker met Dolby Atmos-technologie, ingebouwd WiFi en Spotify.

Marantz heeft onlangs nieuwe AV-receivers met Dolby Atmos aangekondigd maar ook de high-end AV-voorversterker van het bedrijf krijgt een upgrade met Dolby Atmos. Marantz introduceert deze week de nieuwe AV7702, de eerste meerkanaals AV-voorversterker met Dolby Atmos-technologie. Deze nieuwkomer is voorzien van ingebouwde WiFi, Bluetooth, en de nieuwste audio- en videoverwerkingstechnologieën.

Marantz AV7702

De Marantz AV7702 is uitgerust met de nieuwste current feedback-topologie en door Marantz zelf ontwikkelde high-definition HDAM’s. De ingebouwde WiFi- en Bluetooth-functionaliteit geven toegang tot een groot aanal muziekbronnen, waaronder internetradio, Spotify Connect en AirPlay. Op basis van DLNA-ondersteuning voor netwerkstreaming kan de AV7702 daarnaast muziek afspelen die op een pc of extern opslagapparaat is opgeslagen. Nagenoeg alle bestanden worden ondersteund, inclusief MP3-, WMA-, FLAC HD-, ALAC-, WAV192/24- en AAC-bestanden. Er is ook ondersteuning van Gapless voor afspelen zonder pauzes, DSD en AIFF. Daarbij is het systeem voorzien van een digitale USB-ingang die compatibel is met de iPod, plus een Phono MM-ingang.

Het videogedeelte beschikt over geavanceerde videoverwerkingstechnologie, ondersteunt de nieuwste HDMI 2.0-standaard (4K 60 Hz passthrough) en heeft 7 + 1 HDMI-ingangen en drie uitgangen voor de hoofdruimte en voor toepassing in andere ruimten (Multizone). Ook voorziet de AV7702 in videoverwerkingstechnologie voor het upscalen van SD- en HD-beelden naar Full HD 1080p en 4K Ultra HD Full Rate (50/60 Hz).

Dankzij de vier DSP-engines (Digital Sound Processing) kan de AV7702 11.2-kanalen aan voor volledige ondersteuning van Audyssey DSX, DTS Neo:X 11.1, evenals de nieuwste decoderingstechnologie Dolby Atmos. Met Dolby Atmos wordt de luisteraar ook boven het hoofd omgeven surround geluid. De AV7702 levert verwerkingskracht voor een 7-, 9- of 11-kanaals Dolby Atmos-opstelling met een 5.1.2-, 5.1.4-, 7.1.2-, 7.1.4- of 9.1.2-configuratie die gebruikmaakt van aan het plafond bevestigde luidsprekers of luidsprekers met Dolby Atmos. Een 5.1.2- of 5.1.4-luidsprekerconfiguratie bestaat uit een traditionele 5.1-luidsprekeropstelling plus twee of vier luidsprekers die boven het hoofd zijn gemonteerd of twee of vier Dolby Atmos-luidsprekers. Een 7.1.2- of 7.1.4-configuratie bestaat uit een 7.1-luidsprekeropstelling met vier luidsprekers die boven het hoofd zijn gemonteerd of vier Dolby Atmos-luidsprekers. Een 9.1.2-configuratie bestaat uit een 9.1-luidsprekeropstelling met twee luidsprekers die boven het hoofd zijn gemonteerd. Lees meer over wat Dolby Atmos is en hoe het werkt.

Daarbij is de AV7702 voorzien van 13.2-kanaals pre-out-functionaliteit (11.2-kan. XLR, 13.2-kan. RCA). Audyssey MultEQ XT32 (geschikt voor Pro) maakt een nauwkeurige kalibratie van de luidsprekers mogelijk. Met Audyssey LFC worden de lagere frequenties die door de muren dringen beperkt, terwijl Audyssey Sub EQ HT garant moet staan voor de perfecte samenwerking tussen de twee subwoofers in de thuisbioscoopopstelling.

Prijs en beschikbaarheid

De Marantz AV7702 is vanaf oktober 2014 verkrijgbaar in een zwarte afwerking. Een prijs is nog niet bekendgemaakt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)