Home cinema systemen om bij weg te dromen #35: groen en efficiënt

13 maart 2014 2 Minuten 0 Reacties
home-cinema-ultiem

Soms is het lekker om weg te dromen bij home cinema’s die mensen thuis hebben staan. Bijna onbereikbaar soms, maar leuk om naar te kijken.

Soms is het lekker om weg te dromen bij home cinema systemen die mensen thuis hebben staan. Bijna onbereikbaar soms, maar leuk om naar te kijken. Daarom willen we jullie wekelijks systemen voorschotelen die de moeite waard zijn om te delen. Soms zijn ze mooi, soms zijn ze handig, maar ze zijn altijd heel bijzonder. Deze week kijken we naar een groen home cinema systeem dat zo efficiënt mogelijk ingericht is.

Modern en efficiënt

Als je aan een ultiem home cinema systeem denkt dan denk je waarschijnlijk niet direct aan de meest groene oplossing maar dat is wel de insteek geweest van de eigenaar van deze indrukwekkende ruimte. Hij wilde het home cinema systeem zo efficiënt en groen mogelijk laten inrichten om een LEED Platinum certificaat voor zijn huis te kunnen bemachtigen. Maar, dit mocht niet ten koste gaan van de audio- en videokwaliteit.

Het is de ontwerper van deze moderne ruimte gelukt, onder meer door elk component en elk hoekje te optimaliseren. Zo is de gehele voorzien van energiezuinige led-verlichting, wordt er gebruik gemaakt van een zeer stil ventilatiesysteem en is elk stukje muur, plafond en vloer aangepast voor een optimale akoestiek. De luisterposities zijn gepositioneerd voor het maximale effect van het theater en eenmaal geplaatst is alles middels een Audyssey Pro Audio kalibratie perfect afgesteld.

Advertentie

De home cinema ruimte is uitgerust met een Stewart Filmscreen (16:9 en 146 x 82 inch), Revel Ultima Salon2 luidsprekers en een Digital Projection HIGHlite Cine 1080p-330 projector die in een compleet afgesloten en temperatuur gecontroleerde ruimte staat om geluid en warmte te minimaliseren.

Achter het scherm vinden we nog een Revel Ultima Voice2 center speaker en vier Velodyne DD-15+ subwoofers. JBL S4ai THX Ultra2 speakers verzorgen de surround-effecten in de ruimte. Om het geheel aan te sturen wordt gebruik gemaakt van een Lexicon DD-8 multikanaals versterker die bij normaal gebruik minder verbruikt dan traditionele versterkers in standby-stand verbruiken. 

Jouw ultieme home cinema?

Is dit een home cinema ruimte waarin jij jezelf wel ziet zitten of heb je iets anders voor ogen? Deel jouw favoriete systeem met ons en wellicht zie je het de volgende keer terug.

Bekijk ook eerder gepubliceerde ultieme home cinema systemen die de moeite waard zijn om te bekijken en te delen.

Reacties (0)