Google Assistent krijgt ondersteuning voor meer speakers en mediaspelers

07 juli 2020 1 Minuut 0 Reacties
Philps-remote-Google-assistant

Eerder dit jaar liet Google weten dat de Google Assistent meer media-apparaten ondersteunt, waaronder televisies en afstandsbedieningen. Nu gaat de zoekmachinegigant een stapje verder door de digitale assistent helemaal open te gooien voor fabrikanten van speakers, soundbars, mediaspelers en meer.

Meer opties voor de Google Assistent

Dat maakt Google bekend op de blog voor ontwikkelaars. De Assistent is vanaf nu in staat meer apparaten te bedienen, wanneer fabrikanten ondersteuning inbouwen. Google noemt die apparaten smart home entertainment devices, ofwel shed. Het gaat om de volgende apparaten:

  • Audio-video receiver
  • Streaming box
  • Streaming stick
  • Soundbar
  • Streaming soundbar
  • Speaker

Natuurlijk is het zo dat er al apparaten bestaan die hierboven genoemd worden, die ondersteuning voor de Google Assistent ingebouwd hebben. Maar nu heeft Google ervoor gezorgd dat alle fabrikanten met interesse toegang tot de technologie krijgen en niet alleen partners van het bedrijf.

Dit is niet de enige verandering die Google doorvoert. De Google Assistent kan namelijk ook omgaan met televisiekanalen. Hoe nuttig dat is in Nederland, is nu nog niet duidelijk. Meestal werken bepaalde updates voor een tijdje alleen in de Verenigde Staten en dat zal hier waarschijnlijk ook het geval zijn.

Het wachten is nu op fabrikanten die de Google Assistent integreren met hun producten. Dit kunnen nieuwe producten zijn, maar ook reeds bestaande devices. Aanstaande woensdag organiseert Google een evenement dat in het teken staat van smarthome (en ontwikkelaars), dus dan horen we ongetwijfeld meer.

Reacties (0)