Draadloze luidsprekers van Canton

16 januari 2010 2 Minuten 0 Reacties
waa100_2_150110

We hebben al wel vaker van draadloze luidsprekers gehoord, maar echt goed was het tot nu toe nog niet. Twee jaar geleden kwam Canton met haar eerste poging, de CD3500, maar nu presenteert het merk een verder ontwikkeld product; de nieuwe WA100 zender- en ontvanger/versterker combinatie. Dit nieuwe draadloze systeem werkt samen met elke Canton speaker.

Niet alleen is draadloos gewoon veel makkelijker en soms ook mooier in de woonkamer, maar mensen willen ook steeds vaker in andere ruimten van hun muziek kunnen genieten. Een belangrijke eis is tegenwoordig dat overal tegelijk dezelfde muziek kan worden beluisterd.

Canton zet een stap in die richting met de WA-100 set: een stereo eindversterker die draadloos van muzieksignaal wordt voorzien door een bijpassende zender. De hifi installatie of separate bron wordt aangesloten op de zender van de WA-100 set. Het signaaltransport wordt verzorgd door een radiofrequent, digitaal audiosignaal. De eindversterker wordt gekoppeld aan een stel luidsprekers.
Het radiosignaal gaat door muren heen. De eindversterker kan derhalve in een andere ruimte worden gebruikt dan in die waarin de zender staat.

De eindversterker beschikt over hoogrendements digitale versterkers, die vrijwel geen warmte produceren. Er kan een maximaal vermogen van 80 Watt(!) per kanaal worden uitgestuurd, wat een grote vermogensreserve inhoudt. Het luistervolume kan middels de meegeleverde, bi-directionele, radiofrequent afstandsbediening op afstand worden geregeld. Het commandosignaal van de afstandsbediening gaat eveneens door muren heen. De instelling van het volume wordt door de zender terug gecommuniceerd naar de afstandsbediening, zodat steeds duidelijk zichtbaar is hoe luid de weergave staat ingesteld.

De meeste luidsprekers worden ontworpen voor de huiskamer, maar klinken vaak nogal anders in een slaapkamer of op een zolder. In de WA-100 set is daarom een DSP, een digitale sound processor, aanwezig. Deze bevat een parametrische equalizer. Met een aantal simpele instellingen, ook zichtbaar gemaakt via de afstandsbediening, is het mogelijk om luidsprekers beter aan te passen aan de akoestiek van de luisterruimte. De DSP kan echter nog meer: voor elke Canton luidspreker is er een unieke code opgeslagen die per type de beste compensatie van de parametrische toonregeling instelt. Deze unieke feature is in geen enkele andere draadloze versterkerset te vinden en vormt een bijzonder nuttige toevoeging aan de mogelijkheden van de WA-100 set. Het is natuurlijk zeer goed mogelijk de Canton WA-100 te gebruiken als versterkerset voor een iPod of een geluidsinstallatie met normale luidsprekers, gewoon in de woonkamer.

Groot voordeel is dat er geen luidsprekerkabels meer behoeven te worden getrokken tussen de home cinema set en de luidsprekers. De enige bekabeling is die van de eindversterker (voedingsspanning) en stereo luidsprekerkabels, die kort kunnen zijn omdat de eindversterker vlakbij de luidsprekers kan worden geplaatst. Omdat de eindversterker zeer compact is en geen warmte ontwikkelt kan hij gemakkelijk en veilig worden weggewerkt onder bijvoorbeeld meubilair. Het formaat van beide units is slechts (L)10,5 x (B)5 x D(17,5) cm

Verkoopprijs: 599 euro (zender, ontvanger/versterker en afstandsbediening)

Bron: Hifi.nl

Reacties (0)