Denon lanceert AVR-X3600H av-receiver met IMAX Enhanced

09 juli 2019 4 Minuten 2 Reacties
Denon AVR-X3600H

Deze nieuwe 9.2-kanaals AV-receiver biedt onder meer ondersteuning voor IMAX Enhanced en de driedimensionele audioformaten Dolby Atmos, DTS:X, DTS Virtual:X en de nieuwe Dolby Atmos Height Virtualization technologie.

De nieuwste videoformaten, zoals Dolby Vision, HDR10, HLG en 4K Ultra HD, kunnen eveneens worden afgespeeld. Bovendien biedt de AVR-X3600H ondersteuning voor Enhanced Audio Return Channel (eARC) en Auto Low Latency Mode (ALLM).

Lees ook onze review van de Denon AVR-X3600H.

Denon AVR-X3600H av-receiver

De AVR-X3600H is voorzien van discrete versterkers met een vermogen van 180W per kanaal. De receiver is voorzien van 9 versterkingskanalen en dankzij de 11.2-kanaals verwerkingsfunctie is een 7.2.4 speakeropstelling mogelijk met behulp van een aparte 2-kanaals versterker. De AVR-X3600H biedt met AKM 32-bits D/A-omzetters audiodecodering in hoge resolutie met verschillende lossless bestandstypen, waaronder ALAC, FLAC en WAV tot 24 bits/192 kHz. Hij is ook compatibel met 2,8/5,6-MHz DSD-bestanden (DSD is het audiocoderingsformaat van SACD). Je kunt ze afspelen van opslagapparaten via de USB op het voorpaneel of via netwerkbronnen. De AVR-X3600H ondersteunt ook andere bestandstypen, zoals MP3 en WMA.

De nieuwe av-receiver van Denon ondersteunt de nieuwste surroundgeluidsformaten, zoals IMAX Enhanced en Dolby Atmos Height Virtualization. IMAX Enhanced is ontwikkeld door DTS en IMAX, en moet een optimale homecinema-ervaring bieden. Dolby Atmos Height Virtualization voegt gevirtualiseerde hoogte- en surroundeffecten toe aan traditionele of surroundcontent, evenals Dolby Atmos-content, terwijl er minder speakers nodig zijn. Deze technologie is geschikt voor systemen zonder discrete hoogte- of surroundluidsprekers in de ruimte, zoals 2.1 of 5.1. Dit vereenvoudigt de installatie zonder in te boeten aan de levendigheid van 360 graden-audio. Dolby Atmos Height Virtualization zal later worden geactiveerd via een firmware-update.

De 8 HDMI-ingangen en 3 uitgangen bieden ondersteuning voor 4K Ultra HD 60Hz video, High Dynamic Range (HDR10), Dolby Vision, Hybrid Log-Gamma (HLG) 4:4:4 Pure Color sub sampling, en BT.2020 pass-through. Alle HDMI-poorten op de nieuwe receiver zijn ook uitgerust met HDCP 2.3 (de nieuwste kopieerbeschermingsstandaard). Dankzij geïntegreerde eARC (Enhaced Audio Return Channel) ondersteunt de AVR-X3600H ook de overdracht van ongecomprimeerd geluid van tv-apps naar de receiver via een enkele HDMI-kabel. De AVR-X3600H is gecertificeerd door de Imaging Science Foundation en biedt een uitgebreide reeks instellingen voor videokalibratie (bedoeld voor ISF-technici) en ISF Day/ISD Night-videomodus. De nieuwe receiver uit de X-serie ondersteunt ook de Auto Low Latency Mode (ALLM). Hierdoor kunnen gebruikers van de Xbox One genieten van een responsievere en meeslepende game-ervaring als de Xbox One is aangesloten op tv-modellen met ALLM-ondersteuning.

De receivers uit de X-serie van Denon werken ook met Google Assistant en Apple Siri voor moeiteloze spraakbesturing. Deze kunnen worden gebruikt om het volume aan te passen, een nummer over te slaan en meer. De AVR-X3600H is voorzien van HEOS multiroom. Muziek kan hiermee draadloos van verschillende streamingsdiensten, zoals Spotify, Deezer, TuneIn, Sound Cloud, Tidal en meer, naar compatibele HEOS-apparaten worden gestreamd. Dankzij het gebruik van zones kun je met de AVR-X3600H in de ene kamer van 9.2-kanaals surroundgeluid genieten terwijl in een andere ruimte een andere bron of muzieknummer wordt afgespeeld. Of je kijkt in de ene ruimte een film terwijl een familielid in een andere ruimte ongestoord naar een cd luistert.

Extra functies van de AVR-X3600H

  • 4K: 4K Ultra HD/60 Hz pass-through en opschaling.
  • Phono-ingang
  • Tv-geluid uit de hoofdruimte delen: Deel het tv-geluid uit de hoofdruimte met de tweede ruimte of draadloos met HEOS-speakers via de HEOS-app.
  • Remote apps (iOS/Android): Denon AVR-afstandsbediening voor de basisbediening en -installatie van de AVR.
  • Denon Setup Assistant
  • Ruimtekalibratie en geoptimaliseerde ruimte-akoestiek: Audyssey MultEQ XT32, Dynamic Volume and Dynamic EQ, LFC en Sub EQ HT.
  • De Audyssey MultEQ Editor App: Compatibel met de Audyssey MultEQ editor iOS en Android app (€ 19,99) voor verdere afstemming van de ruimte-akoestiek.
  • Externe bedienings en IP-mogelijkheden

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe AVR-X3600H heeft een adviesprijs van 1.199 euro en is vanaf augustus 2019 verkrijgbaar.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Frans

Frans
09 juli 2019 om 19:22

Mooi receiver maar wel een flinke prijs net als de marantz.
Ik ben nog geen imax film tegen gekomen in nederland zal je echt uit buitenland moeten halen. Jammer dat Nederland voor veel 4 K films op disk ons voorbij gaan. Komt door al die screenings kanalen die er bij komen.
Ook de enige winkel in Nederland nog media markt koopt niet alles in vroeger had je nog meer winkels maar door de komst van de media markt is dat geheel weg. En dan de prijs is veel te hoog voor 4 k films. Ze snappen dat nog steeds niet dvd koop niemand meer blueray is ook te duur kan best goedkoper.

Inloggen
FK

FK
12 juli 2019 om 00:00

Zo’n Denon wordt in december toch wel flink afgeprijsd. Dat zie je elk jaar weer. Dus wacht 3 maanden en je koopt zo’n Denon receiver voor weinig. Verder is je reactie zo goed als onleesbaar Frans.

Inloggen