Car Thing is de nieuwe auto-gadget van streamingdienst Spotify

13 april 2021 2 Minuten 0 Reacties
Spotify Car Thing

Een ding voor in de auto: Spotify komt met Car Thing, een fysiek apparaatje om de streamingdienst te beheren in de bolide.

Car Thing is het nieuwe audio-hulpstuk voor in de auto. Muziekstreamingplatform Spotify is bekend als software, maar nu komt het met hardware. Het apparaat moet het vergemakkelijken om Spotify te gebruiken. Zo kun je veiliger nummers wisselen terwijl je rijdt.

Car Thing

Car Thing is dus niet software zoals Android Auto, noch is het een uitgebreid systeem zoals de infotainmentsystemen die de meeste moderne auto’s al bezitten. Het gaat bij Car Thing echt om een fysiek apparaatje dat je in de auto bevestigt (bijvoorbeeld in het ventilatieraster) en waarmee je eigenlijk maar weinig kan.

Het enige wat je hebt is een touchscreen, een drukknopje en een wat grotere draaiknop, plus vier kleinere knopjes. De vier kleinere knopjes dienen om je veelgeluisterde items onder te zetten. Denk aan je favoriete nummer of een bepaalde podcast die je inspiratie of focus biedt. Verder zijn de knoppen bedoeld om een nummer te starten of door een lijst te scrollen.

Spotify in de auto

Car Thing moet in zijn eenvoud de veiligheid in de auto verbeteren vergeleken bij Spotify gebruiken op een infotainmentsysteem of via de smartphone. Immers is de kans groot dat je wanneer je op je smartphone kijkt toch nog even een melding leest van een andere app. Bovendien is de weergave van Spotify op de smartphone vaak ook wat klein. Hierdoor kun je wel veel meer informatie zien in één keer, maar in de auto is die behoefte uiteraard heel anders.

Car Thing koppel je met Bluetooth aan je telefoon en aan de speakers van je auto(radio). Het is ook mogelijk om er een aux-kabel in te steken. Het apparaatje is aan te sturen via spraak. Je roept ‘Hey Spotify’ en je kunt vragen om een bepaald nummer te draaien of een specifieke podcast-aflevering aan te zetten.

Geen Car Thing in Europa

Opmerkelijk genoeg geeft het Zweedse Spotify in eerste instantie voorrang aan de Verenigde Staten. Daar komt Car Thing in eerste instantie alleen uit en alleen voor een kleine groep Premium-gebruikers. Zij krijgen Car Thing gratis, maar uiteindelijk komt het apparaatje op de markt voor 80 dollar. Of hij ooit naar Europa komt, dat is onbekend.

Reacties (0)