Zo ga je de verveling tegen in tijden van isolatie – 10 tips van de redactie

16 maart 2020 6 Minuten 3 Reacties
Netflix kijken shutterstock

Wat kun je thuis allemaal doen in tijden van isolatie? Onze redactie zet 10 korte tips om de verveling tegen te gaan voor je onder elkaar.

Kijk Legends of Tomorrow

Op Netflix staat al een tijdje de serie DC’s Legends of Tomorrow. Dit is de leukste serie binnen het Arrowverse (begonnen met de serie Arrow) van dit moment, omdat het zich niet aan regels houdt waar andere series van The CW (zoals The Flash en Supergirl) zich aan houden. Humor staat hoog in het vaandel en uiteindelijk kunnen we dat prima gebruiken in tijden waarin er weinig te lachen valt.

Open je oren voor een podcast

Bezit je een sluimerend interesse in wereldpolitiek of literatuur? Via podcast kom je hier – of over talloze andere onderwerpen – alles te weten. De meeste streamingdiensten bieden je snel toegang tot heel wat podcast; het plezier zit hem ook in dat er regelmatig nieuwe afleveringen verschijnen. De meeste openbare radiozenders voorzien ook podcasts van hun programma’s. Aanvankelijk is het misschien wat uitdagend om een podcast te vinden die je echt interessant of boeiend vindt, maar dat is typisch aan het fenomeen. Er is heel veel en veel zal je niet smaken. Maar als je een geschikte podcast opspoort, heb je iets heel gezellig en prikkelend als achtergrond bij het thuiswerken.

Ga op in Frozen II

Een virus waardoor iedereen binnen moet blijven heeft z’n voordelen. Disney heeft namelijk besloten om de release van Frozen II de vervroegen waardoor je de sequel van deze populaire film nu al kunt bekijken. Het enige dat je nodig hebt is een abonnement op Disney+, de streamingdienst van het bedrijf.

Advertentie

Begin je smarthome

Altijd je huis al een stuk slimmer willen maken? Ga aan de slag met een eigen smarthomeplan. Zet uiteen wat je in huis allemaal slim wilt maken, ga research doen naar de mogelijkheden, kijk naar de verschillende hubs en platformen die je kunt gebruiken en ga vooral ook kijken naar de mogelijkheden om de slimme producten die je al hebt met elkaar te koppelen. Ook goed startpunt is onze pagina met tips en adviezen voor je smarthome.

Niet samen kijken, maar wel samen delen

Samen tv kijken? Neen, neen, blijf in uw kot! Maar als je familieleden hebt die de geneugten van streamingdiensten nog niet kennen, dan kan je je abonnement wel delen met elkaar. Afhankelijk van het abonnement kan je zelfs tegelijk kijken.

Luister eens naar een boek

Even realistisch: hoe adembenemend mooi die OLED-televisie mag zijn in combinatie met een Netflix- of Disney+-account, je kunt maar zoveel uren achter een scherm zitten. En dat gaat zeker op voor kinderen. De kids vinden het vast niet erg om alle afleveringen van Teen Titans Go in één ruk uit te zien, maar: neen. Aangezien veel mensen tegenwoordig een boek zien als een object dat enkel relevant is in archeologische discussies, kun je ook overschakelen naar Spotify of Apple Music, en opteren voor hoorspelen of luisterverhalen. Sommige producties, zoals die van het Geluidshuis uit België, zijn minder op jonge kinderen gericht maar op iets oudere kids en zijn voldoende intelligent om genietbaar te blijven voor volwassenen. Een andere optie is een luisterboek. Op streamingdiensten vind je dat niet, daarvoor moet je naar een site luisterboeken.nl. Bol.com en Amazon.nl bieden ook veel materiaal.

Ga lekker gamen

Aangezien sociaal contact voorlopig vermeden moet worden, raden we aan lekker online te gamen met je vrienden. Binnenkort komt Animal Crossing uit voor de Switch, het perfecte spel om je samen met je vrienden terug te trekken op je eigen eiland. Zorg er wel voor dat je je controllers schoonhoudt en probeer ook je directe omgeving schoon te houden.

En als je dan gaat gamen, denk aan je kinderen

In deze tijd waarin we zoveel mogelijk thuis moeten zijn is het een leuk idee om eens samen met je kinderen te gamen. Fortnite is onder de jeugd nog altijd razend populair, zeker nu het tweede seizoen begonnen is. Het leuke van dit spel is dat je het op vrijwel alle systemen kunt spelen. Middels crossplay kun jij dus gewoon vanaf je pc meedoen met je kinderen op de spelcomputer.

Een nieuwe tv kiezen

Nu je toch voor lange tijd thuis zit, lijkt ons dat een ideaal moment om een nieuwe tv te kiezen. Blader door ons uitgebreid archief met reviews om een idee te krijgen van wat best bij je past. Je vindt er meteen ook de instellingen voor het beste beeld. Daarnaast raden we je aan onze pagina met tips en adviezen te bekijken. Hier leggen we je nieuwe technieken, termen en ontwikkelingen tot in detail uit.

Maak een playlist en share

Jij zit thuis, wij zitten thuis, iedereen zit thuis. Maak van die ervaring een gedeelte experience door met vrienden – op afstand – af te spreken dat elk een playlists maakt voor elke werkdag door te komen. Zo ben je ook een beetje samen tijdens het klussen in huis – want ja, nu heb je eindelijk tijd! Sharen kan makkelijk via Spotify of andere streamingdiensten.

Ga bingen!

Thuiswerken heeft veel voordelen. Je hoeft bijvoorbeeld geen uren meer in de file te staan. En die uren kan je goed gebruiken om wat extra te bingewatchen. Klassiek materiaal of nieuwe reeksen, dat laten we aan jou over. Hier zijn alvast wat Netflix tips:

  • Het werk van Studio Ghibli. Hayao Miyazaki heeft prachtige animatiefilms geproduceerd. Spirited Away, Princess Mononoke, Nausicaä of the Valley of the Wind… (zoekopdracht: Miyazaki)
  • Breaking Bad: De klassieker, het verhaal van de chemieleraar die drugs begint te maken. Plak er meteen ‘Better Call Saul’ aan. Deze spin-off reeks vertelt het verhaal van Saul Goodman, de niet zo scrupuleuze advocaat. En vergeet ‘El Camino’ niet, de epiloog film van Breaking Bad.
  • Sex Education: Tieners en seks, het kan verkeren.
  • Peaky Blinders: de reeks die een hele nieuwe mode rage inspireerde. Het verhaal van een criminele familie die post WO I in het zielloze Birmingham zijn slag slaat. Niet klagen als je achteraf absoluut een pet wilt kopen.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips om de komende weken door te komen zonder verveling? Laat het ons in een reactie hieronder weten.

Reacties (3)