Apple presenteert nieuwe iPad Mini en 10,5-inch iPad Air

18 maart 2019 1 Minuut 0 Reacties
ipad-mini-2019

Apple heeft maandagmiddag twee nieuwe iPads aangekondigd. Het gaat om een nieuwe iPad Mini en een 10,5"-versie van de iPad Air. Het is nu bijna vier jaar geleden sinds de release van de laatste kleine iPad, die nu overigens de hoogste pixeldichtheid van alle iPads heeft.

iPad Mini en iPad Air 10.5 aangekondigd

Apple heeft eindelijk een nieuwe versie van de iPad Mini aangekondigd; de vorige iteratie van dit product is nu bijna vier jaar oud. Daarnaast is er een nieuwe iPad Air, met een scherm van 10,5-inch, gepresenteerd. Beide modellen zijn niet voorzien van Face ID, maar beschikken wel over Touch ID en betere specificaties. Zo beschikken ze ook over de Apple A12 Bionic-chipset. De nieuwe Air heeft daarom een prestatievooruitgang van zeventig procent ten opzichte van het oude model. Daarnaast is er ondersteuning voor de Apple Pencil.

Beide nieuwe iPads hebben ook een kleurrijk scherm inclusief True Tone. Het 7,9″-scherm van de iPad heeft volgens Apple nu tevens de hoogste pixeldichtheid van alle iPads tot nu toe. Verder zijn beide iPad-modellen verkrijgbaar met wifi en 4g (middels e-sim). Video’s kunnen worden geschoten in 1080p. Apple zal er ook voor zorgen dat iWorks voor iOS van een update wordt voorzien volgende week, met een betere ondersteuning voor de Apple Pencil. Gebruikers morgen er tevens op rekenen dat de interface wordt aangepast.

De nieuwe iPad Mini en iPad Air zijn nu te bestellen in de kleuren zilver, grijs en goud en komen met 64 of 256 GB aan interne opslagruimte. De nieuwe iPad Air kost respectievelijk 569 of 739 euro, terwijl de nieuwe iPad Mini weg zal gaan voor respectievelijk 459 of 629 euro.

Reacties (0)