Samsung presenteert Galaxy Note 10.1, te koop vanaf 479 euro

06 augustus 2012 3 Minuten 2 Reacties
Galaxy-Note-10-1-pers-2

Samsung heeft vandaag wat eerder dan verwacht de Galaxy Note 10.1 in Nederland gepresenteerd. De nieuwe tablet werd in februari van dit jaar al aan het publiek getoond tijdens het Mobile World Congres in Barcelona maar heeft daarna nog een make-over gekregen van de fabrikant. Vanaf deze week zal de Galaxy Note 10.1 in Nederland te koop zijn voor een prijs vanaf 479 euro.

De Galaxy Note 10.1 is nog steeds een 10.1 inch tablet en draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Het design van het apparaat komt grotendeels overeen met de Galaxy Tab 2 (10.1). Zo zijn de speakers aan de voorzijde te vinden en wordt de tablet gelanceerd in een witte en een zwart/zilveren variant. De belangrijkste feature van de tablet is de S-Pen stylus waarmee je kunt schrijven, tekenen en navigeren. Deze stylus kan in de behuizing van de tablet weggestopt worden.

S-Pen stylus

De S-Pen stylus is door Samsung flink verbeterd en denkt nu zelfs met je mee. De pen is geïntegreerd in de behuizing, maar zodra je de pen eruit haalt, worden er automatisch applicaties geopend. Zo kun je direct aan het werk. Je kunt daarbij zelf je voorkeuren selecteren zoals S Note, S Planner, Adobe Photoshop Touch of Polaris Office. De Adobe Photoshop Touch applicatie is reeds geïnstalleerd op de Galaxy Note 10.1.

S Note is een toepassing die je persoonlijke aantekeningen en schetsen combineert met digitale content in vooraf geïnstalleerde templates. Met Shape Match en Formula Match digitaliseer je figuren en formules. Bovendien zijn zoekmachines direct binnen S Note geïntegreerd. Zo kun je nieuwe content en informatie direct verwerken, zonder tussen schermen te wisselen.

Galaxy Note 10.1 specs

Verder beschikt de Galaxy Note 10.1 over een quad-core Exynos processor met een kloksnelheid van 1.4GHz, maar liefst 2GB aan werkgeheugen, een 10.1 inch PLS display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een microSD card reader om het geheugen van 16GB uit te breiden en een dock connector met adapter naar USB. Aan de voorzijde bevindt zich een 1.9 megapixel camera voor videogesprekken en aan de achterzijde een 5.0 camera voor foto’s en video’s.

Qua software krijg je dus Android 4.0 Ice Cream Sandwich maar wel met de bekende TouchWiz interface van Samsung. Daarnaast heeft Samsung een aantal aanpassingen gedaan die de tablet-ervaring moeten verbeteren. Met Pop Up Play kun je overal op het scherm een video bekijken, terwijl andere taken gewoon ‘open’ blijven staan. Via AllShare Cast wissel je elk bestand direct uit met je tablet, PC of TV met DLNA, ongeacht wat je wilt tonen. AllShare Play maakt het bovendien mogelijk om documenten, presentaties en afbeeldingen te delen zonder alle aparte bestanden te uploaden. Middels Multiscreen kun je twee verschillende applicaties náást elkaar open hebben staan en gebruiken.

Meer informatie, alle specificaties en de laagste prijzen vind je op de productpagina van de Samsung Galaxy Note 10.1.

Galaxy Note 10.1 kopen in Nederland

Samsung heeft aangegeven dat de Note 10.1 vanaf deze week in Nederland te koop zal zijn. De adviesprijs bedraagt 479 euro voor het 16GB Wifi-only model en 599 euro voor het 16GB Wifi+3G model.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

stefan

stefan
06 augustus 2012 om 12:28

give it to me… 😀
Zat hier al een helepoos op te wachten. Prijs valt gelukkig goed mee.

Inloggen
a

a
06 augustus 2012 om 13:29

Ik dacht: als de prijs over de 500 ballen gaat dan ziet het er naar uit dat samsung zich toch wat laat rollen door de concurrentie bij acer, apple, en asus. Maar met deze prijs is hun nieuw topmodel toch wel heel concurrerend.

Inloggen