Android

Sd-kaart vergeten na update?

Mijn Galaxy A5 2016 kreeg een update en draait nu Android 7.0 met de android beveiligingspatch van 1 sept 2018. Onmiddellijk na deze update is het bestaan van de (gecodeerde) SD-kaart vergeten.

Een “niet geplaatste” SD-kaart is weliswaar erg veilig, maar niet zo praktisch.

Opnieuw opstarten en/of verwijderen en herplaatsen SD-kaart verhelpt het probleem niet.

De SD-kaart opnieuw formatteren op de PC zou het probleem mogelijk kunnen verhelpen, maar is een nucleaire optie en daarom nog even uitgesteld. Is er een betere oplossing?

NB: SD-kaart coderen blijkt deels een placebo-functie: de inhoud van de files is weliswaar gecodeerd, maar de complete filestructuur ligt open voor de oneerlijke vinder.

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (2)

Bart de la Fosse
02 oktober 2018 om 16:38

Je lijkt er niet aan te ontkomen om de SD-kaart opnieuw te formatteren. Je telefoon heeft de “sleutel” in handen om de kaart te benaderen en het ziet er naar uit dat die door de update weg/niet meer te benaderen is. Het ziet er naar uit dat hier geen rekening mee is gehouden. Dus rest je niets anders dan de “nucleaire optie” :(

0

Anoniem
03 oktober 2018 om 11:16

Dank, Bart, voor het meedenken. Ik was er al bang voor. Maar de upside is dat formatteren effectief is en dat ik weer een goed aangeveegde telefoon heb. Die crappy codeerfunctie zal ik voortaan maar weglaten.

Roel J.

0