Homecinema

Receiver 5.1 icm soundbar aansluiten, wat te doen met middel speaker?

Hallo mede Fwd gebruikers,

Ik ben in het bezit van een 5,1 (of 7.1 ) systeem . Alles bedraad , midden subwoofer and front rear speakers echter zou ik graag een soundbar onder TV willen gebruiken voor iets meer verrijking o.a. Atmos echter zit ik met het aansluiten en de midden speaker.
Zou het handig zijn om het als volgt aan te sluiten.
Soundbar via ARC uit naar de TV en de receiver HDMI ARC uit naar HDMI in van de soundbar en dan het midden kanaal op de receiver uitschakelen? Of krijg ik dan geen Midden kanaal goed weer gegeven.

En stel ik heb ook achter draadloze speakers en woofer erbij van de soundbar, gaat dat in een keer werken en kan ik dan de bedrade van de receiver dan erbij houden of zelfs uitschakelen/ ok langzamerhand heb ik niks meer aan die receiver maar ja.
Hoor graag jullie slimme ideeën.
Liefst heb ik die soundbar als extra en beter voller midden met Atmos erbij

Een antwoord toevoegen

Je kunt alleen een antwoord plaatsen met een account op FWD.nl. Met een account krijg je een overzicht van je vragen en antwoorden, kun je eigen vragen en antwoorden bewerken, en krijg je een notificatie zodra er een antwoord gegeven is.

Antwoorden (1)

Bart de la Fosse
06 mei 2021 om 11:46

Je gebruikt of de soundbar voor het geluid, of de receiver. De soundbar in een 5.1 set-up gebruiken als center zal er idd wss voor zorgen dat het gewoon niet goed klinkt. In het geval dat je ook nog andere speakers gaat aansluiten bij de soundbar wordt je 5.1 set up idd zo'n beetje overbodig.

0