Timers Ikea-app kunnen rekening houden met zonsondergang en -opgang

12 januari 2021 2 Minuten 0 Reacties
ikea-new

Ikea heeft een kleine update uitgebracht voor de Home Smart-applicatie, die je gratis kunt downloaden voor zowel Android als iOS.

Met de app kun je onder meer de slimme lampen van Ikea aansturen; de lampen die we kennen onder de noemer Trådfri. Je kunt die lampen op vaste tijden laten uit- en aangaan, net zoals dat bijvoorbeeld kan met lampen van Lifx, Philips Hue en Innr. Philips Hue is qua mogelijkheden wellicht nog steeds het meest uitgebreide slimme lichtsysteem van dit moment, maar de concurrentie maakt inmiddels stappen om de achterstand in te lopen.

Download de update voor Ikea Home Smart

Eén van die concurrenten is natuurlijk Ikea, met zijn Trådfri-assortiment. Dit is misschien niet de grootste concurrent van Hue, maar de lampen kunnen wel prima als alternatief dienen voor wanneer je minder wil uitgeven aan slimme lampen in huis. Bovendien kun je die lampen in een bestaand Hue-netwerk opnemen, mocht je al lampen van Signify, het bedrijf achter de lampen, in huis hebben geïnstalleerd.

Mocht je thuis al een tijdje gebruikmaken van Ikea Trådfri, dan hebben we nu goed nieuws. De gratis app, beschikbaar voor Android en iOS, heeft een update gekregen die een handige mogelijkheid toevoegt. Je kunt de timer van de lampen nu namelijk laten reageren op de zonsondergang en zonsopgang, net zoals dat ook kan met de lampen van Hue, bijvoorbeeld. Die instelling komt naar voren wanneer je de update gedownload en geïnstalleerd hebt, en wanneer je naar de timerinstellingen gaat binnen de Home Smart-app.

Advertentie

Je kunt ook nog instellen dat de timer in een bepaalde mate rekening houdt met de zonsopgang of -ondergang. Zo kunnen de lampen vlak voor het ondergaan van de zon aanspringen of vlak na de opgang van de zon uitgaan. De mogelijkheden vind je terug binnen de app van Ikea.

Met de Home Smart-app is het tevens mogelijk andere producten van de Zweedse meubelmaker te bedienen, zoals de slimme rolgordijnen of natuurlijk de speakers die in samenwerking met Sonos ontwikkeld zijn. Verder voegt de update ondersteuning voor Silverglans toe, de dimbare verlichting voor in badkamers.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)