‘Slimme thermostaatmaker Nest mogelijk samengevoegd met Google’

30 november 2017 1 Minuut 0 Reacties
nest-thermostaat-v3

Geruchten gaan rond dat Alphabet Inc., het moederbedrijf van Google en Nest, de slimme thermostaatmaker Nest samen wil voegen met de hardware-afdeling van Google. Zo hoopt men op betere integratie van de diensten van Google in de slimme producten van Nest.

De slimme thermostaatmaker Nest is een dochterbedrijf van Alphabet Inc. Geruchten gaan rond dat het bedrijf achter de slimme thermostaten mogelijk wordt samengevoegd met de hardware-afdeling van Google. Alphabet Inc. is tevens het moederbedrijf van Google.

We kennen Nest van de slimme thermostaten, zoals de door ons goed beoordeelde Thermostaat V3. Het bedrijf is ook actief bezig op de markt van de beveiligingscamera’s en slimme deurbellen. Door het bedrijf samen te voegen met Google hoopt Alphabet Inc. op een betere integratie van de diensten van Google in de slimme thermostaten, beveiligingscamera’s en andere slimme producten van Nest.

Veel concurrentie voor Nest en Google

Deze stap is opvallend, aangezien nog geen twee jaar geleden Nest en Google juist als aparte dochterbedrijven van Alphabet Inc. zijn neergezet. De concurrentie in de smart home-markt is echter groot. Niet alleen op het gebied van slimme thermostaten en beveiligingscamera’s, maar ook Google heeft veel concurrentie met de diensten Google Home en Google Assistant. Door beide bedrijven weer samen te voegen hoopt Alphabet Inc. een stevige positie in de markt te kunnen innemen.

Advertentie

Voorlopig blijft de samenvoeging van beide bedrijven bij een gerucht, maar het zou ons niet verbazen als de overname binnenkort officieel naar buiten komt.

Reacties (0)