Robotstofzuigers van Roomba kunnen in de toekomst armen krijgen

10 januari 2020 1 Minuut 0 Reacties
roomba-671-foto-8

iRobot, het bedrijf achter de populaire Roomba-robotstofzuiger, laat weten dat er aan een versie van de stofzuiger met armen gewerkt wordt. De fabrikant stelt zich een toekomst voor waarin de robot je kan helpen met complexere taken die minstens net zo vervelend zijn om te doen als stofzuigen.

Roomba-stofzuiger met armen, want waarom niet

Dan moet je denken aan taken als de was doen, eten uitserveren en afwassen. Dat heeft Colin Angle, de ceo van iRobot, bekendgemaakt tijdens een gesprek met de website Bloomberg. Dit is gezegd tijdens CES 2020; de laatste dag van de beurs vindt vandaag plaats. Angle voegt daar meteen aan toe dat de Roomba met armen pas over een jaar of vijf verkocht gaat worden. Maar hij zegt ook dat er op dit moment al met een prototype gewerkt wordt binnen het bedrijf.

Een robotstofzuiger met armen klinkt zorgwekkend, maar Angle verzekert dat het bedrijf ervaring heeft op dit gebied. Zo’n robot werd namelijk al eens verkocht aan het Amerikaanse leger.

IRobot previously developed robotic-arm technology for its military unit. The company sold that business in 2016 but kept the arm assets. At the time, the company didn’t know how to adapt the technology for mainstream use, Angle said, but new advancements in computer vision and the ability for robots to map out a person’s home make such devices possible.

Nog even en we hoeven straks dus helemaal niets meer te doen in huis.

Voor meer nieuws vanuit Las Vegas en over de CES-beurs die nu plaatsvindt, kun je terecht in ons nieuwsarchief.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)