Review: Innr Outdoor Smart Pedestal Lights (OPL 130 C) – sokkels voor in de tuin

20 december 2020 + 10 minuten 0 Reacties
innr-tuinverlichting-1
FWD award

Hoewel de wintermaanden zijn aangebroken en de tuinverlichting, met uitzondering van de kerstverlichting, mogelijk niet vaak meer aanstaat is het toch handig als je de looppaden rondom het huis goed kunt verlichten. In deze review kijken we naar de Innr Outdoor Smart Pedestal Lights (OPL 130 C), wat kleine sokkels zijn waarmee je een border of looppad kunt verlichten.

Innr Outdoor Smart Pedestal Lights

De Innr Smart Outdoor Pedestal Lights zijn sokkels (paaltjes) voor in de tuin waarmee je een border of pad kunt verlichten. Je bedient de sokkels via de Innr-app, Philips Hue of een ander platform dat Zigbee-lampen ondersteunt. Daarnaast bieden de lampen ondersteuning voor spraakbediening middels de Google Assistant.

De lampen voor buiten ondersteunen tot zestien miljoen kleuren, bieden een helderheid van 215 lumen (per stuk) en verbruiken 4,5 Watt per lamp. Omdat een 3-pack van de lampen via één control box wordt bestuurd, zijn ze enkel als groep te bedienen. De sokkels kunnen dus niet individueel afgesteld worden. Je stelt de helderheid en kleur dus altijd in voor de gehele set. Je kunt de set uitbreiden tot maximaal vijf lampen. Dit kan naast een sokkel ook de Innr spot voor buiten zijn.

Bij de sokkels is ervoor gezorgd dat ze beschermd zijn tegen stof en dat ze bestand zijn tegen hagelstenen en zware regenbuien. De tuinverlichting heeft dan ook een IP65 certificaat voor waterdichtheid.  De totale hoogte van de OPL 130 C sokkel is 40 centimeter, waarvan 27 cm boven de grond staat. Er kunnen drie lampen worden opgesteld op een afstand van elk twee meter. De kabellengte tussen de 24-volt adapter en de eerste lamp is ook twee meter. De kabellengte kan optioneel worden verlengd tot maximaal 35 meter.

De verpakking met drie Smart Outdoor Pedestal Lights (OPL 130 C) is verkrijgbaar voor 159,99 euro. De OPL 130 CP uitbreidingsset met één sokkel kost 39,99 euro.

Design

De Innr Smart Outdoor Pedestal Lights (OPL 130 C) zijn met een zichtbare hoogte van 27cm en een diameter van 6cm vrij smalle en kleine sokkels, maar ze zien er netjes en strak vormgegeven uit. Geen toeters en bellen, simpelweg een strak paaltje voor in de tuin met een mat zwarte afwerking. Ze zijn tegen weer en wind beschermd, maar steek ze wel goed in de grond want met 225 gram zijn het niet de meest robuuste modellen.

De bouwkwaliteit van de paaltjes is prima, maar hier zien en voelen we wel een duidelijk verschil met de veel duurdere producten van Philips Hue. De Hue Calla sokkels voor buiten, die voor iets minder dan 300 euro verkocht worden (per set van drie), voelen een stuk steviger en robuuster aan. Ze zijn ook iets groter en dikker. De Innr-lampen zijn lichter en lijken fragieler, al is het zeker geen slechte kwaliteit. De zuiltjes zijn gemaakt van deels plastic en deels aluminium.

Montage en plaatsing

De montage en plaatsing van de Innr Smart Outdoor Pedestal Lights (OPL 130 C) is een fluitje van een cent. Je steekt en draait alle aansluitingen in elkaar zodat je één lange lichtlijn met drie lampen hebt, je steekt de lampen met de aardpen in de grond en je verbergt de kabels onder het zand of gras. De sokkels werken niet op 230v maar komen met een adapter waardoor ze op 24v werken. Voor in de tuin is dat toch net iets handiger en veiliger. Dat neemt overigens niet weg dat je voorzichtig moet zijn met harken of scheppen wanneer deze kabels in je tuin liggen.

Daarbij zijn zowel de adapters en kabels als de lampen zelf bestand tegen weersinvloeden en dus zonder problemen overal in de tuin te plaatsen. De stekker moet echter wel op droge plek aangesloten worden. Let wel dat de connectoren niet compatibel zijn met connectoren van andere merken. Je kunt dus niet een Innr-sokkel fysiek koppelen aan een set Hue Calla-sokkels. Ook belangrijk om te vermelden is dat de sokkels niet op een steen of ander oppervlak gemonteerd kunnen worden.

Eenmaal in het zand gestoken staan de sokkels vrij stevig. De 2 meter tussen de lampen was net te weinig om ze onder elke leiboom te plaatsen dus hebben we de spots tussen de beplanting verstopt. Met de Innr Outdoor Extension Cable kun je de afstand tussen de lampen vergroten, maar dat kost je dan 15 euro per lamp.

Installatie en gebruik

De installatie van de Innr Smart Outdoor Pedestal Lights (OPL 130 C) is exact hetzelfde als alle andere Innr-lampen die we getest hebben. Aangezien de lampen gebruikmaken van de Zigbee-standaard heb je dan ook keuze genoeg. Je kunt de lampen koppelen aan de app van Innr zelf, al heb je daar dan ook de Innr-hub voor nodig. Daarnaast kun je de lampen koppelen aan je Philips Hue-systeem, waar dan ook de Philips Hue Bridge voor vereist is. Ook is het mogelijk de lampen te koppelen aan een smarthomecontroller die Zigbee ondersteunt, zoals de Homey hub en de SmartThings hub. Wij hebben voor installatie middels de reeds geplaatste Hue Bridge gekozen.

Het installeren en toevoegen van de Innr spots en lichtstrip gaat net zo makkelijk als een Hue-lamp. Je sluit de lampen aan, steekt de stekker in het stopcontact en opent de Hue-app. Vervolgens laat je naar nieuwe lampen zoeken. Het kan even duren, maar vervolgens verschijnen de nieuwe lampen in de lijst, kun je de namen aanpassen en kun je ze in een specifieke ruimte plaatsen.  Aangezien de Innr-lampen nu in de Hue-app geplaatst zijn, zijn ze ook als Hue-lampen te bedienen. Je kunt ze dus in een scene plaatsen met Hue-lampen of simpelweg de kleur kiezen via de Hue-app. Ook kun je ze bedienen met de Hue-afstandsbediening of sensoren.

Het gebruik van Innr-lampen in combinatie met een Philips Hue-systeem is heel gebruiksvriendelijk en bevat nauwelijks beperkingen. Het enige dat niet mogelijk is, is de lampen via Hue gebruiken in Apple HomeKit en de lampen gebruiken in combinatie met Hue Sync. De Innr-lampen reageren net zo snel als Hue-lampen en kunnen net zoveel kleuren weergeven.

Mocht je de Innr sokkels samen met Philips Hue-lampen in de tuin gebruiken dan moet je er wel rekening mee houden dat de Innr-lampen per set (per controller) bediend worden en dus één kleur per set kunnen weergeven. Ze kunnen, in tegenstelling tot de Hue-lampen, niet individueel bediend worden. Ook ligt de maximale helderheid van de Innr-lampen lager waardoor er verschil in kleur kan ontstaan wanneer je ze samen met Hue-lampen (bijvoorbeeld in een scene) bedient. Plaatsen we de Innr-sokkels in de app op precies dezelfde kleur en helderheid als de Hue Calla-sokkels, dan komen de kleuren niet exact overeen. Je moet wat spelen met de helderheid en omringende kleuren om tot exact dezelfde kleur te komen. De helderheid van de Innr-sokkel moet wat hoger staan dan de helderheid van de Hue Calla-lamp om tot dezelfde kleur met dezelfde lichtsterkte te komen.

Kwaliteit en vergelijking met Hue

Puur kijkend naar de Innr Smart Outdoor Pedestal Lights (OPL 130 C) zelf is er weinig aan te merken op de kwaliteit. Het enige dat misschien wat te wensen overlaat is de bouwkwaliteit, en dan met name de stevigheid en robuustheid van de lamp. Qua verlichting doen de lampen precies wat ze moeten doen, met een groot kleurbereik dat overeenkomt met het kleurbereik van Philips Hue. Je kunt de lampen van 0-100 procent dimmen en de bediening is zeer eenvoudig. De Innr-sokkels zijn prima lampen om je border wat sfeerverlichting mee te geven of het looppad in de tuin te verlichten.

Toch zijn er wel belangrijke verschillen te zien als we de Innr Smart Outdoor Pedestal Lights vergelijken met de Hue Calla-sokkels. Allereerst natuurlijk de prijs: 160 euro voor een set van drie tegenover bijna 300 euro voor een set van drie. Dat is een groot verschil en verklaart een hoop. De Innr-sokkels bieden 215 lumen per lamp, tegenover 640 lumen per Hue Calla-lamp. Afhankelijk van het doel dat je hebt met de verlichting is dit verschil van belang. Met een hogere helderheid kunnen de Hue Calla-lampen meer uitlichten en bieden ze in diepere tuinen of bij grotere oppervlakken meer licht. Aan de andere kant: als je de Hue Calla’s niet op volle sterkte gebruikt dan is die extra helderheid ook niet echt nodig. Daarnaast kun je de Calla-sokkels per stuk bedienen, terwijl de Innr-sokkels per set bediend moeten worden. Hecht je veel waarde aan scenes waarbij lampen allemaal andere kleuren tonen? Dan zijn de Innr-lampen minder geschikt. Tot slot zit er ook een verschil in de manier waarop de lampen licht geven. Bij de Innr-sokkels is het duidelijk zichtbaar dat de leds zich onderin de lamp bevinden aangezien de lamp naar boven toe steeds donkerder wordt. De Hue Calla-lampen geven egaal licht, zowel onderin de sokkel als bovenin. Het een is niet per se beter dan het ander, het is meer een kwestie van smaak. Ook een kwestie van smaak is het verschil in afmetingen. De Innr-sokkels zijn een stuk slanker en iets kleiner dan de Calla-sokkels.

De Innr Smart Outdoor Pedestal Lights zijn dus niet zo premium als de Hue Calla sokkels en zijn wat minder flexibel inzetbaar, maar als ze ondanks de beperkingen aan jouw eisen voldoen zijn ze een prima en veel goedkoper alternatief. We zijn zeer te spreken over de kleurweergave en de helderheid van 215 lumen per lamp is voor het uitlichten van een stuk van je tuin of looppad meer dan voldoende.

Conclusie

Als je wat sfeer aan je tuin wilt toevoegen en niet teveel geld wilt uitgeven dan kun je eigenlijk niet om de Innr Smart Outdoor Pedestal Lights heen. Net als de Spot Lights van Innr zijn de sokkels een betaalbaar, gebruiksvriendelijk en goed functionerend alternatief voor de toch prijzige lampen van Philips Hue. Die lagere prijzen komen wel met wat beperkingen. Zo kun je de lampen niet individueel maar alleen per set bedienen, ligt de helderheid een stuk lager dan de Hue-alternatieven en is de bouwkwaliteit iets minder. Als die punten voor jouw beoogde gebruik niet van belang zijn dan kunnen we niets anders dan de Innr Smart Outdoor Pedestal Lights aanraden. De lampen geven mooi, dynamisch licht, zijn aan tal van platformen/systemen te koppelen en zijn binnen no-time geïnstalleerd.

8.0
innr-tuinverlichting-2
FWD award

Beoordeling
Innr Smart Outdoor Pedestal Lights

Pluspunten
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Mooie kleurweergave
  • Eenvoudig te installeren
  • Compatibel met tal van systemen
Minpunten
  • Lagere helderheid dan Hue-alternatieven
  • Alleen als set te bedienen
  • Bouwkwaliteit

Beoordeling Innr Smart Outdoor Pedestal Lights

Als je wat sfeer aan je tuin wilt toevoegen en niet teveel geld wilt uitgeven dan kun je eigenlijk niet om de Innr Smart Outdoor Pedestal Lights heen. Net als de Spot Lights van Innr zijn de sokkels een betaalbaar, gebruiksvriendelijk en goed functionerend alternatief voor de toch prijzige lampen van Philips Hue. Die lagere prijzen komen wel met wat beperkingen. Zo kun je de lampen niet individueel maar alleen per set bedienen, ligt de helderheid een stuk lager dan de Hue-alternatieven en is de bouwkwaliteit iets minder. Als die punten voor jouw beoogde gebruik niet van belang zijn dan kunnen we niets anders dan de Innr Smart Outdoor Pedestal Lights aanraden. De lampen geven mooi, dynamisch licht, zijn aan tal van platformen/systemen te koppelen en zijn binnen no-time geïnstalleerd.

Prijsvergelijker Innr Smart Outdoor Pedestal Lights


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)